Luka Cindrić
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
OŠTRA REPLIKA

Luka Cindrić odgovorio na Červarove tvrdnje i zaključio: ‘Dobro da je Hrvatska dobila novog izbornika!‘

Bivši izbornik rekao je: ‘Ja sam ga otkrio. Pitanje je bi li bez toga stigao sve do Barcelone...‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. siječanj 2021. 19:50

Rukometno Svjetsko prvenstvo u Egiptu je završeno. Znani su osvajači medalja, oni koji su iznenadili ugodno, a nažalost od ranije je znano i tko je podbacio. Među ove potonje spada ovom prilikom, nažalost, hrvatska reprezentacija. Iako je od ranijeg povratka doma iz sjeverne Afrike prošlo već tjedan dana, jasno je da ne prestaje rasprava, komentari, nižu se i osvrti. Tako je osobito zapažen recentni istup našeg reprezentativaca Luke Cindrića u podcastu balkan-handballa.

Cindrić je, naime, među onom trojicom igrača (preostala dvojica su Duvnjak i Karačić) koji su nam najviše i nedostajali u Egiptu, nositelji su igre, ali su ih bolesti, ozljede, nespremnost kočile u prezentiranju svojih objektivnih mogućnosti. Sad već bivši izbornik Lino Červar je podosta pričao o svoj trojici, pa i o tomu da je možda mogao i na pripremama uočiti da nisu u optimalnoj spremi. Neposredno prije odlaska iz Egipta, Lino je za Cindrića spomenuo, a što smo već i pisali tada, da ga "voli kao sina", dakle u stilu Ćire Blaževića, pridodavši ipak i još pokoju rečenicu. Tipa.

- Ja sam ga otkrio kad ga nitko nije vidio i doveo u Metalurg. Tko zna gdje bi sada bio, bi li igrao u Barceloni ili ostao u Ogulinu. Ali, kad ga trebaš, njega nema. Ozlijedio se 2019., pa prošle godine, sada treći put. Kada smo trenirali i kada ga pitam za stanje, često je govorio da mu treba još pola sata, pa još 20 minuta, pa još 10.. To je tako bilo.

Očito da se te rečenice nisu baš osobito dojmile našeg reprezentativca iz redova Barcelone, pa je za spomenuti rukometni portal bakan-handball, u podcastu malo "otvorio dušu". Rekao je kako će komentar o bivšem izborniku zadržati za sebe, ali pojasnio je malo svoj dolazak u Metalurg.

- Lino nije spomenuo samo to da zbog njega i Metalurga pola godine nisam igrao i da sam bio pola godine na sudu. Bilo je pitanje hoću li nastaviti karijeru - rekao jer Luka Cindrić. Radilo se tada, naime, o sudbenom sporu između Vardara i Metalurga, dva ljuta sjevernomakedonska kluba oko našeg igrača. Vardar se raspadao, svi su igrači osim Cindrića dobili ispisnicu, te nije mogao nigdje zaigrati.

- Vratio sam se doma, u Ogulin, i tamo povremeno odlazio na treninge u Karlovac. Za mene je to bilo jedno od najtežih razdoblja u životu što se tiče sporta - nastavio je Cindrić.

No, ispada po Lukinim riječima da se ni Metalurg, tadašnji Červarov klub nije ponio baš gospodski.

- Bez obzira na to što sam na papiru bio igrač Metalurga, u tih šest mjeseci nisam dobivao plaću. A u ugovoru mi je lijepo pisalo da mogu raskinuti ugovor ako dva mjeseca ne primim plaću. Kada sam došao po ispisnicu, rekli su mi da je mogu dobiti ako neki klub plati dobru odštetu. Ne znam koji je bio razlog da su se tako ponijeli prema meni.

Pričao je Luka Cindrić i o svojoj ozljedi prije SP i kako se osjećao u Egiptu.

- Još sam na pripremama osjetio tu preponu. Malo sam pauzirao, a u Egiptu sam rekao da osjećam bolove, ali izbornik je odlučio da me stavi, a ja nisam bio 100 posto spreman. Ja sam igrač i ne mogu birati hoću li igrati.

I zaključno, Luka Cindrić je za podcast balkan-handballa na temu Hrvoja Horvata kao novog izbornika sve praktički sažeo u jednoj rečenici koja, kada ju se pročita, posluša, u biti govori sve...

- Neupitno da nam je trebala promjena u ekipi, tj. da dobijemo novog trenera...

Linker
25. travanj 2024 15:44