Sjajne Norvežanke
 FABRICE COFFRINI Afp
IGRE RUKOMETAŠICA

Mađarska rastužila Španjolsku, Norvežanke bez milosti za domaće, junakinja dana je korejska vratarka

U posljednjem kolu Norveška se nije ponijela ‘u interesu svjetskog rukometa‘, izbacila je Japan
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. kolovoz 2021. 20:59

Završena je grupna faza ženskog rukometnog turnira. Imamo četvrtfinaliste: (1) Norveška - Mađarska, (2) Rusija - Crna Gora, (3) Francuska - Nizozemska, (4) Švedska - Koreja. U polufinalu će se spajati pobjednici 1-2 i 3-4. Ispali su Brazil, Španjolska, Angola i Japan. Maksimalna je jedino Norveška, a turnir bez bodova ne napušta nitko. Najbolji strijelac prvog kruga je sa 36 postignutih golova Crnogorka Jovanka Radičević.

U posljednjem kolu u skupini A Norveška se nije ponijela “u interesu svjetskog rukometa” i svladala je Japan, te ga izbacila s turnira, makar su Japanke imale priliku otići dalje. No, nisu imali sreće s protivnikom u posljednjem kolu. Šansa im je zapravo otišla porazom od Angole.

Nizozemke su sigurne druge, makar su nesigurno dobile Crnu Goru, a Koreji je i bod protiv Angole bio dosta za prolaz. Angola se praktički s turnira izbacila sama, jer nije pet minuta zabila gol na kraju, a Koreja je s dva došla do spasonosnog egala 11 sekundi prije kraja golom Kang. Opalila je na kraju Angolanka Guialo za pobjedu, ali je korejska vratarka na opće vrištanje svojih suigračica obranila šut protivnice.

U skupini B Mađarska je prošla na mala vrata pobijedivši Švedsku, koja je i prije zadnjeg nastupa imala zagarantiran broj 1. Osjetilo se to na pristupu Šveđanki, a na užas Španjolki. Mađarice su pobjedom s turnira izbacile Španjolke, koje se nisu uspjele nositi s Rusijom, ali koje odlaze s pobjedom protiv Francuskinja.

Francuska u drugi krug ide s treće pozicije i nadom da će s ozlijeđenom Lacrabere biti kompletnija za susrete odluke. Kome god da dođu iz drugog dijela ždrijeba, bit će čvrst orah. Na pomolu je polufinale Norveška - Rusija, a čini se da će jedini derbi četvrtfinala biti sudar Francuske i Nizozemske, čijeg će pobjednika, nekako ne sumnjamo, dočekati Švedska. E, a onda...

Linker
02. svibanj 2024 15:11