Tea Pijević obilježila je ovaj Euro svojim sjajnim izdanjima na vratima
 AFP
NITKO KAO ONA

‘Malo je stradao prst, ali napravit će naši doktori novi ako treba!‘ Apsolutna senzacija Eura iz Ploča!

Fenomenalnim obranama na cijelom turniru odvela je Hrvatsku u polufinale
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. prosinac 2020. 10:56

Mala iz Ploča je apsolutna senzacija Eura. Uvijek spominjemo što znače obrane vratara, a nama toga ne nedostaje. Brojke su impresivne. Samo Njemačkoj 16 obrana.

Te šmekerske obrane su stvarno za knjige i ako me na nekog podsjetila onda je to kako je nekad branio Mirko Bašić. Makar, Tea Pijević kaže da nema svog uzora, u svemu želi biti svoja. I čini se da je uspjela.

Tea show se nastavlja?
- Pa dobro, meni to nije ništa što bi me iznenadilo, jer ovo je samo velika scena i to je jedina razlika, jer na njoj se sve vidi. Kada braniš male utakmice sve ostane skriveno. Nisam nikad posumnjala da neće biti baš ovako.

Prst je stradao?
- Ma, napravit će ovi naši doktori novi ako bude trebalo, nema brige, sigurno sam unutra. Kad si u polufinalu ništa te ne boli.

Ne letim unaprijed

Izludili ste Njemačku?
- Moj veliki motiv je bio da im vratimo za neprolazak na SP u Japan. Mislile su se tučnjavom nametnuti nama, ali dobro, kada se hoće tući neka im bude, dobile su to što su htjele. Mislim da je Ćamila dobila najviše batina, veli “prođem, a onda dva udarca pod bubrege”. Nije baš u duhu fair playa. Rekla sam joj, “a ništa, udri i ti, nema tu finoće”.

Pravi ste lovac na golu?
- Nekako sam razvila taj stil, paše mi, ima u tom puno refleksa. Čekam dok se god može i ne letim unaprijed, ne otvaram se, što vratarke često rade, tako da je sve to neka moja taktika.

image
Pijević kao igračica susreta nije rijetkost na Euru
AFP

Pripremate se za protivnice?
- Uvijek, ali nikad nemam nikakav blok i ništa ne zapisujem. Sve imam u glavi. Gle, sumnje je uvijek bilo i bit će, ali rezultat je najvažniji, on pokazuje sve.

Što kažu Francuskinje?
- Pa, čestitale su mi ove s kojima sam igrala u Metzu. Nisu nas očekivale u polufinalu, kao ni nitko drugi, no tu smo sad, pa ćemo vidjeti. Svatko tko nas želi dobiti morat će iskrvariti na terenu.

Francuska ima super ekipu?
- I naša je super, dakle, nema tu nikakvog straha, nema beskonačnog poštovanja favorita. I drugi su bili favoriti protiv nas.

Dva dana odmora?
- Iskreno, dobro će nam doći, jer ovo je bilo dosta naporno za nas, pogotovo jer sada imamo prvo takvo iskustvo. Bit ćemo spremni za veliki obračun, kada smo već došli dovde, ne bi bilo smisla tražiti još jedno čudo.

Linker
02. svibanj 2024 23:19