Croatia's Manuel Strlek celebrates his goal against France during the Men's European Handball Federation Championship final match in Vienna, January 31, 2010. REUTERS/Nikola Solic (AUSTRIA - Tags: SPORT HANDBALL)
 Reuters
OPTIMISTIČNO NA ALŽIR

Manuel Štrlek: Bili smo u grču, mučili smo se, griješili...ali tek sad hvatamo pravi zalet!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2011. 11:37

Uvijek velik doprinos Manuela Štrleka u dresu nacionalne vrste nije nikakva novost, makar se ponekad čini da ga suigrači premalo koriste.

U dvoboju s Rumunjskom potpuno je opravdao ulogu startera na lijevom krilu ispred Ivana Ninčevića, jednog od najboljih bundesligaških strijelaca. Upravo njegovi golovi pomogli su nam da slomimo čvrst otpor protivnika koji nas je do poluvremena držao u velikoj neizvjesnosti. Zabijao je Štrlek u svom stilu, bez straha ulazio pred Popescua koji je obranio puno teških lopti. Bez promašenog šuta osam je puta Štrlek izlazio kao pobjednik u nadmetanju s najboljim igračem momčadi Vasilea Stinge.

Znao sam da će se otvoriti

Odakle tolika nervoza u našim redovima, početak utakmice donio nam je niz pogrešaka zbog kojih smo morali loviti Rumunje?

- Uvijek je tako, mi tradicionalno teško otvaramo sva velika natjecanja. Rekao bih da hvatamo zalet. Ušli smo u utakmicu u nekom grču, mučili smo se, griješili nepotrebno, ali u drugom poluvremenu, kad smo skupili glave i odigrali jaku obranu, za svega pet minuta sve je došlo na svoje mjesto. Nestalo je nervoze, postali smo strpljiviji i okrenuli utakmicu u svoju korist.

Vama na krilu nije bilo lako. Suigrači vas u prvih 17. minuta nisu ni pogledali. Strpljivo ste dočekali svoje prigode.

- Tako je to na krilu, nekad lopta prođe dalje, nekad ne... Nisam bio nervozan zbog toga, znao sam da će se otvoriti. Strpljenje se uvijek isplati, i ovaj put je bilo tako. Moja je igra plod dobre igre cijele momčadi i to je u svemu najvažnije.

Do poluvremena nismo uspjeli uspostaviti svoju igru. Što vam je u svlačionici rekao izbornik koji se doimao prilično mirnim s obzirom na okolnosti?

- Svi smo bili mirni, nije bilo panike. Dogovorili smo se da moramo stisnuti obranu koja je u prvom dijelu bila popustljiva. Trebalo je zatvoriti sredinu i smanjiti broj tehničkih pogrešaka. Izbornik je inzistirao na polukontri jer su Rumunji mijenjali dva igrača u obrani.

Nema više opuštanja

Ovakve pogreške mogu nas skupo koštati u dvobojima s kvalitetnijim momčadima od Rumunja.

- Znamo da ne smijemo više ponoviti ovako loše prvo poluvrijeme. Neke su greške skupe i teško je stizati rezultat s momčadima koje imaju veće iskustvo i kvalitetu od Rumunja. Nema više opuštanja, u svakoj idućoj utakmici treba nam maksimalan angažman od prve minute.

Srbija kao upozorenje

Već danas s Alžirom imat ćete dobar test...

- Itekako opasan suparnik. Vidjeli smo da su Srbiju držali u neizvjesnosti iako su gubili pet razlike i činilo se da nemaju nikakve šanse, uspjeli su pred kraj čak i povesti. Oni su atipična momčad koja ima niz igrača koji nastupaju u francuskim klubovima. Koliko se sjećam, prije nekoliko su godina u Zadru na kvalifikacijama za OI igrali divlju zonsku obranu koja nam nije odgovarala. I sada su ovdje protiv Srbije potvrdili da ih se ne smije podcijeniti. Napadački su također dobri, imaju nekoliko brzih igrača koji kažnjavaju svaku pogrešku protivnika.

Linker
04. svibanj 2024 05:24