JANEK SKARZYNSKI Afp
BITKA ZA RUKOMETNI TRON

Moćna predstava Francuske u sudaru s Njemačkom: Poznati parovi polufinala Svjetskog prvenstva

Potpuno identična polufinala od prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Egiptu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 22:39

Švedska – Egipat 26:22 (14:9)

STOCKHOLM O2 Arena. Gledatelja 15.000. Suci: Garcia i Marin (Španjolska)

ŠVEDSKA: Palicka (12+1), Thulin; Bergendahl 1, Carlsbogard 2, Claar 3, Darj 2, Ekberg 6 (2), Gottfridsson 1, Johansson 4, Lagergren 1, Pellas, Person, Pettersson, Sandell 4, Wanne 2. Izbornik Glen Solberg.

EGIPAT: Hendawy (11), Homaed; Y. Elderaa, S. Elderaa, ElMasry, Elwakil 1, Hesham, Kaddah 5, Khairy, Mesihly 4, Ahmed Mohamed 1, Shebib 4, Sanad 1, Mohsen 5, Ali Zein 1. Izbornik Roberto Garcia Parrondo.

SEDMERCI: Švedska 3 (2), Egipat 3 (1)

ISKLJUČENJA: Švedska 8 minuta (Darj 4, Claar 12, Carlsbogard 34, Bergendahl 56), Egipat 2 minute (A. Mohamed 29)

IGRAČ UTAKMICE: Lukas Sandell


Francuska – Njemačka 35:28 (16:16)

GDANJSK Ergo Arena. Gledatelja 10.000. Suci: Madsen i Hansen (Danska)

FRANCUSKA: Desbonet (13), Gerard; Fabregas 5, Grebille 2, L. Karabatić 2, N. Karabatić 1, Lagarde 1, Lenne 1, Mahe 4 (2), Mem 3, Nahi 1, Porte 2, Prandi, Remili 5 (2), Richardson 4, Tournat 4. Izbornik Guillaume Gille

NJEMAČKA: Wolff (15), Birkhelm (0+1); Dahmke, Drux, Ernst, Golla 6, Groetzky 2, Hafner 3, Knorr 5 (2), Kolbacher 2, Koster, M‘Bengue, Mertens 4, Steinert 3, Weber 1, Witzke 2. Izbornik Alfred Gislasson.

SEDMERCI: Francuska 6 (4), Njemačka 2 (2)

ISKLJUČENJA: Francuska 6 minuta (Nahi 14, Prandi 25, Lenne 41), Njemačka 2 minute (Golla 27)

IGRAČ UTAKMICE: Remi Desbonet

ČETVRTFINALE U druga dva susreta sigurno slavili favoriti

Drugi polufinale Švedska – Francuska


U drugom polufinalu SP u Švedskoj i Poljskoj u petak će u Stockholmu igrati Švedska – Francuska, dok će Danci u drugom polufinalu morati u Gdanjsk na megdan Španjolcima. Dakle, potpuno identična polufinala od prije dvije godine na SP u Egiptu, kada su završnicu izborili Danska i Švedska. Vrh se ne mijenja.

Sudar Švedske i Egipta bio je posebniji, jer je Egipat jedina neeuropska selekcija među osam najboljih, najviše zahvaljujući nama. Šveđani su kao domaćini bili favoriti, kao i Francuzi u Gdanjsku protiv Nijemaca.

U Stockholmu je bolje otvorio Egipat. Shebib je na crti bio nerješiva enigma za njihovu obranu, Darj je odmah morao i iz igre. Bio je s prednošću Egipta do 24. minute, a onda je kod 8:9 vodstva Egipta Andreas Palicka ugasio svjetlo, do poluvremena skupio 8 obrana i serijom od 6:0 Šveđani su sa pet golova prednosti otišli na odmor. Trebalo im je samo pet minuta da nokautiraju Egipćane.

Smanjili su Egipćani na -3 u 50. minuti, pa je Solberg morao zvati time out da ne postane opasno. I odmah je Sandell tu prijetnju zaustavio. Tako su Šveđani mirno priveli utakmicu kraju i domaći će igrati polufinale.

U Gdanjsku jači je start imala Njemačka na krilima Andreas Wolffa. Gerard mu nije parirao s druge strane i dok nije ušao Desbonet na francuski gol oni se nisu uspjeli pokrenuti makar je obrana nakon početnih 15 minuta izgledala ‘francuski tvrdo‘. Svježinu im je dao u napadu i Richardson, tako da su na poluvrijeme otišli sa sretni egalom.

No, nastavili su Nijemci raditi probleme s Wolffom na golu i nakon egala u poluvremenu za samo sedam minuta su bili na dva razlike. Opet su morali Francuzi dati maksimum da se vrate. A kad se oni potrude onda je povratak zagarantiran i brzo su okrenuli u svoj plus utakmicu. Desbonet je i dalje bio njihov junak.

A onda su kako to obično protiv Francuza bude Nijemci pukli i Francuska je već sredinom drugog dijela osigurala sigurnu pobjedu. Ta francuska obrana bila je pretvrda za Nijemce makar su djelovali razigrano. No, nisu mogli izdržati. Završili su na čak -7.

Linker
19. travanj 2024 00:27