ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
Sudar u Ourenseu

Načinović i Car usporili Faraone, pomlađena Hrvatska u prijateljskom susretu izgubila od Egipta

Drugi poraz na mini turneji u Španjolskoj doživjela je mlada Hrvatska A selekcija
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. lipanj 2021. 22:23

Hrvatska – Egipat 28:31 (11:17)

Hrvatska: Car, Slavić; Mileta 1, Načinović 5, Šebetić, Matanović, Vistorop 3, Ivanković 3, Lučin 2, Račić, Jaganjac 5, Ravnić 6, Srna, Severac 2, Godec, Jelinić, Pribetić 1.

Egipat: El Tayar, El Wakil; Yahia, Moamen, Hesham 2, Khairy 1, Elmasry 1, Y. Elderaa, Khaddah 2, S. Elderaa 7, Saad 5, Ramadan 3, El Ahmar 1, Adel 3, Mamdouh 1, Ali Zein 2, Sanad 3, Ali.
----------------------------------------------------------------------------------

Bolji je bio Egipat koji se počenje pripremati za nastup na OI u Tokiju. Završilo je pristojnih 3 razlike za faraone, no budimo iskreni moglo je i znatno gore da se Egipćani nakon +8 u nastavku nisu opustili i omogućili našim mladićima da malo lakše dišu. A treba znati da su malo za tu egipatsku pobjedu igrali i Yahia Elderaa i Ali Zein i Mamdouh, njihovi ključni igrači koje su čuvali za današnji obračun sa Španjolcima. Ne trebamo se zavaravati…

To egipatsko opuštanje su najbolje iskoristili Načinović na crti, Vistorop na sredini i Car na golu, a svakako treba pohvaliti i mirnoću i odlučnost Ante Ivankovića koji je krpao desnu stranu našeg napada, u prvom dijelu vrlo dobrog Slavića na golu, a u drugom korektnog Ravnića u napadu. No, za dojam treba kontinuitet na toj razini,a nijedan od njih to još nema.
Obrana nam naravno nije bila dobra, puno smo golova primili. Pokušali smo agresivnijim načinom zaustaviti Egipćane, Ravnić je bio naprijed, ali oni su atletski vrlo spreman reprezentacija, a to se najbolje vidjelo na njihovim mlađima snagama koje su se želje potvrditi izborniku Parrondu, npr. mlađem Elderaai koji je kao šilo probijao našu obranu.

Prvi dio je završio na +6 za Egipat, jer su kaznili u prvom redu brzopletost našeg napada. Samoisticanje je kažnjeno kontrama, to se skupo plaća. Da nije bilo toga reklo bi se da smo se mogli i pristojnije nositi s protivnikom. U nastavku je Egipat dogurao do +8, i stao. Srna je zaradio crveni karton, jer je raspoloženog Elderaau bacio na pod. Parrondo je više mijenjao, Hrvatska se sve više spuštala rezultatski, a da ne bi bilo do kraja pobrinuo se iskusni Mohamed Sanad na desnom krilu.

Na kraju jako dobro drugo poluvrijeme. Zadovolajn sam razvojem situacije. Pokazali smo da imamo budućnost, da neki igrači mogu kucati na vrata reprezentacije u budućnosti i ove utakmice za njih jako puno znače.

I to je bilo to u Španjolskoj. Imamo li zaključak, vidjet ćemo na sljedećim akcijama kada će se valjda svi početi odazivati. Vidjet ćemo tko će od mladića s ove dvije akcije stvarno 'preživjeti' selekciju.

Linker
18. travanj 2024 08:00