DAMIR KRAJAC/CROPIX
Liga prvaka

Najveći poraz PPD Zagreba ove sezone, Barcelona im je zabila čak 45 golova

U Zagrebu se nadaju da će porazima doći kraj ide do iduće srijede kada u Arenu dolazi Celje
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. listopad 2020. 22:23

Barcelona – PPD Zagreb 45:27 (24:13)

BARCELONA: Blau Grana. Gledatelja 200. Sutkinje: Charlotte i Julie Bonaventura (Francuska).

BARCELONA: Perez de Vargas (0+2), Möller (16); Sorhaindo 2, Arino 4, Dolenec 1, Janc 2, Abello 6 (2), Petrus, Mem 8, Cindrić 2, Garcia 2, Palmarsson 5, Makuc 1, Langaro 3, Fabregas 2, Frade 6.

Trener Xavi Pasqual

PPD ZAGREB: Jandrić (9), Šipić, Vistorop, Mandić, Božić-Pavletić 4, Klarica 4 (1), Srna, Obradović 2, Stojnić 1, Božović 2, Laljek, Matanović 1, Ravnić 2, Hrstić 3, Grahovac 3, Vlah 5.

Trener Vlado Šola

SEDMERCI: Barcelona 2 (2), PPD Zagreb 2 (0)

ISKLJUČENJA: Barcelona 4 minute (Fabregas 42, Makuc 53), PPD Zagreb 10 minuta (Obradović 4, Šipić 10, Ravnić 15, Hrstić 40, Grahovac 56)

IGRAČ UTAKMICE: Dika Mem


Još jedan težak poraz Zagreba u Barceloni, još jedan težak poraz u Ligi prvaka ove sezone nakon Kiela i Veszprema. Nije lako živjeti s tim, ali nada nije izgubljena. Ovo je trebalo odraditi što bezbolnije. Nažalost, ispalo je dosta bolno. Šoli je to bio pretežak start, Celje i Motor bit će realnosti.

S novim trenerom Šolom, samo sa jednim vratarom Jandrićem, bez jedinog iskusnog ljevaka Vuglača, zagrebaši su došli u Barcelonu suprotstaviti se jednoj od najmoćnijih svjetskih momčadi. Fokus je bio okrenut na Celje i jedino bitno u Barceloni je bilo ostaviti optimistički dojam uoči najtežih utakmica. Nakon -10 s Kielom i -12 s Veszpremom trebalo je malo više života, jer pobjedu nitko očekivao nije. Ovo je ipak drugačije vrijeme nego nekada kada su oba dva kluba bili najveća konkurencija jedan drugome. Ovaj puta nisu izgledali kao da su istog ranga natjecanja.

Činilo se da je početak OK, ali samo se činilo. Bila su dva tri dobra faula u obrani koja je počela s Obradovićem, Stojnićem, Hrstićem i Mandićem. Bio je gol Hrstića, pa odlično presječena lopta, zicer koji je Möller obranio u ugasio svjetlo Zagrebu. Slijedilo je isključenje Obradovića, cirkusiranje francuskih sutkinja, raspad sustava koji je i onako krhak. Napad je u strahu od agresivne Barcelone gubio lopte bez veze i za 14 minuta barcelona je bila na +10 (14:4).

Teško je to bilo za gledati, jer u tih 14 golova zabili su osam kontri iz trčanja krila i pivota na crtu. Zagreb? Teško je bilo što reći, a da ne bude grubo. Uz sve probleme Šipić 0/3, Möller brani kao lud prvi dio (10 obrana), Hrstić i Božović kreću sa 2/8, ne ide to tako. Tek uz neke obrane Jandrića, uz živahne mladiće Grahovaca i Klaricu, te konačno efikasnog Božića-Pavletića Zagreb se na -15 počeo buditi i -11 na poluvremenu izgledalo je vrlo pristojno. Uz dodatak da to nije bila momčad dostojan Lige prvaka, koliko god stoji istina da je Barca u ovom trenutku drugi svijet za Zagreb. Očito, Šola će imati jako težak posao. Njegova namjera da trči pokazala se dobrom, ali izgubljene lopte nisu joj dale plus. Barca je bila brža i konkretnija, 83 posto realizacije u prvom dijelu to potvrđuje najbolje. Zagreb je primio 23 gola iz igre u prvom dijelu, tome ne treba dodatak. Obrana nakon prve dvije minute nije postojala. Barca je trenirala.

Makar Barca ima predugu klupu u odnosu na Zagreb ipak je malo usporila, a Zagreb se s manje izgubljenih lopti i više brzih golova (Grahovac, Klarica) spustio na -9, no onda Božović fula dva sedmerca u nizu, Hrstić dobiva 2 minute i sve se vraća na staro.

Na kraju je Barca nagurala razliku na +18 i to je bio najveći poraz Zagreba ove sezone. 45 golova su primili… Na sreću ne i rekord minusa u Barceloni koji je prije nekoliko sezona bio -22. Nada da će porazima doći kraj ide do iduće srijede kada u Arenu dolazi Celje, također slične priče Zagrebu. To je realno bitno, ovo je bila samo očekivana trauma.       

Linker
14. listopad 2020 22:23