DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Nakon dobre igre protiv Barcelone iz PPD Zagreba poručili: ‘Možemo se suprotstaviti Nantesu‘

‘Ako budemo igrali brzo i koristili svaku njihovu grešku, uz to da naši golmani budu dobri...‘
Piše: HinaObjavljeno: 12. veljača 2021. 14:19

Rukometaše PPD Zagreba u nedjelju očekuje zaostala utakmica 9. kola EHF Lige prvaka protiv Nantesa kojeg dočekuju na svom terenu, a trener Vlado Šola smatra da njegovi igrači imaju šansu ako budu igrali kao jučer protiv Barce.

"Jutros sam već radio analizu i pripremu za Nantes, uz malo analize jučerašnje utakmice želim pokazati igračima ono što su dobro radili, uz ono što nije bilo dobro. Jer mislim da je najbolji put za napredak da se prije svega bavimo sobom a ne protivnikom. U nedjelju nam dolazi Nantes koji je pobjedio Aalborg s dosta velikom razlikom, što znači da su se vratili u formu. Jedna su vrlo zahtjevna ekipa, a način kako da im se suprotstavimo je identičan načinu kako smo igrali protiv Barce. Svih 16 igrača treba dati svoj maksimum, moramo imati agresivnu zonu i dobru tranziciju, dok napad mora biti kreativan, lepršav i brz. Ako golmani budu branili kao prethodne utakmice, tada ćemo imati šansu. Vidjet ćemo, Nantes je jako ozbiljna ekipa", rekao je Šola.

Jučer je u susretu 11. kola skupine B rukometne Lige prvaka Barca u Sutinskim vrelima pobijedila PPD Zagreb sa 37-33 što je hrvatskom prvaku bio deveti poraz ove sezone u tom natjecanju.Utakmica protiv Nantesa je na rasporedu u nedjelju u 18,00 sati.

Vlado Matanović se slaže s trenerom i misli da se i Nantesu treba suprostaviti kao Barci te da on i njegovi suigraču imaju izgleda za pobjedu.

"Nantes je imao dosta turbulentan prvi dio polusezone. Sada su na početku drugog dijela izgubili kući od Celja. Iskreno, mislili smo da ćemo igrati jednu zanimljivu utakmicu dok evo nisu pobjedili Aalborg velikom razlikom, tako da nas čeka jako teška utakmica. Ali kao što je rekao trener ulazimo u ovu utakmicu kao i protiv Barce. Imamo prednost jer oni dolaze na gostujući teren. Ako budemo igrali brzo i koristili svaku njihovu grešku, uz to da naši golmani budu dobri, a da mi njihove ne razbranimo, imamo velike šanse",zaključio je Matanović.

Barca je prva na ljestvici sa 22 boda, Veszprem je drugi sa 13 bodova, dok je Motor treći sa 12 bodova. Nantes je šesti sa šest bodova, a PPD Zagreb je na začelju skupine bez bodova.

Međutim, EHF je donio odluku da zbog pandemije koronavirusa svi klubovi igraju osminu finala. Tako će se PPD Zagreb bez obzira na seriju poraza naći u nokaut fazi koja počinje koncem ožujka.

Linker
19. travanj 2024 12:39