ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
PROMJENA NA KLUPI

Nakon iznenadne smjene Nevena Hrupeca Podravka pronašla novoga trenera, evo tko dolazi na klupu

Virovitičanin s koprivničkom adresom trenutačno je trener Zrinskog iz Čakovca
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. listopad 2021. 10:16

Veliki potres dogodio se u Rukometnom klubu Podravka nakon neočekivanog i uvjerljivog poraza od Lokomotive u prvenstvu. Tih -8 dalo je zagrebačkoj ekipi veliku prednost u utrci za naslovom prvakinja, što je otkazom platio Neven Hrupec koji je Podravku preuzeo tek na početku sezone.

Dugo je trajala potraga za njegovim nasljednikom. Bilo je odmah jasno da u koprivničkom klubu nemaju pripremljeno rješenje za Hrupecovu zamjenu, jer se sve dogodilo iznenada. Mnogi su treneri angažirani u drugim klubovima, neki i u reprezentacijama.
Kontaktirala je Podravka i s Draganom Adžićem, izbornikom rukometašica Slovenije koji je radio sjajne rezultate s Budućnosti i reprezentacijom Crne Gore. Ipak, Adžić je iz nekog razloga ostao nedostižan.

Kad je otpao on, u igri je ostalo još nekoliko kandidata, no čini se da su u Koprivnici pronašli novog trenera. Prema neslužbenim informacijama iz više pouzdanih izvora, najizgledniji je kandidat u ovom trenutku Goran Mrđen. On je već ranije vodio Podravku u vrijeme kad je klubu prijetio stečaj i kad nije bilo novca kao danas, a posao je uvijek obavljao dobro s obzirom na kadar koji je imao na raspolaganju, pa i u europskim utakmicama s jačim suparnicima.

Virovitičanin s koprivničkom adresom trenutačno je trener Zrinskog iz Čakovca s kojim je odlično ušao u novo prvenstvo, a prije toga vodio je i rukometaše Bjelovara. Prije dolaska Nenada Šoštarića, Mrđen je bio i izbornik hrvatske ženske rukometne reprezntacije, odlično poznaje domaću ligu i sva kretanja u ženskom rukometu. Zanimljivo, i on je, kao i Hrupec, domaće, koprivničko rješenje.

Podravka Vegeta danas od 18 sati u Ligi prvakinja dočekuje danski Team Esbjerg. Ekipu će u toj utakmici voditi pomoćni trener Antonio Pranjić, dok bi Mrđen mogao biti predstavljen tijekom sljedećeg tjedna.

Linker
16. travanj 2024 06:59