BRUNO KONJEVIC/CROPIX
U NOVOJ ULOZI

Nakon odlaska legende kluba, PPD Zagreb je dobio novog kapetana: ‘Njega nije lako naslijediti‘

Danas jedini domaći igrač u sastavu PPD Zagreba preuzeo je kapetansku obvezu u hrvatskom prvaku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. srpanj 2020. 16:57

Matej Ašanin novi je kapetan PPD Zagreba. Nakon višegodišnje “vladavine” Zlatka Horvata, danas jedini domaći igrač u sastavu PPD Zagreba preuzeo je veliku obvezu. Prošla sezona Ašaninu je donijela povratak u hrvatski rukomet. Stao je na gol Zagreba, vratio se u reprezentaciju, prvi dio sezone bio odličan, a u drugom malo pao, no kako taj drugi dio nije baš dugo potrajao, tako je i slika o nešto lošijoj polusezoni brzo izblijedjela. I sad je na redu nova priča.
- Baterije su pune u svakom slučaju. Bio sam malo i na moru, desetak dana. Ostalo uglavnom sa svojima doma u Samoboru. Baš sam lijepo spojio odmor i treninge. Sanirao sam i ozljede koje su se vukle, mučile me i sada je na redu novi optimizam, nova sezona. Samo da počne.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX

Počašćen sam

Novi ste kapetan Zagreba, to je bilo teško pretpostaviti?
- Iskreno, bio sam baš jako iznenađen. To je stožer izglasao, i to su mi rekli pred cijelom momčadi. To mi je čast, sjajna gesta kluba i stožera koji pokazuje da mi vjeruje. Ja moram biti fair, da mi vjeruju suigrači. A nije lako nakon Zlaje Horvata, koji je u tom smislu bio institucija, biti taj. Istina, bio sam u klubu od kadetskih dana, možda i to ima veze. U svakom slučaju, počašćen sam.
Prije mjesec dana bili ste dva tjedna na probnom okupljanju. Kako vam se dopao novi Vorijev stil?
- Dojam je jednom riječju: profesionalizam. Radi se na okupljanju, složnoj momčadi, jer ako nije tako, onda na terenu nećeš dobiti niša. Vori na tome radi jednako kao i na taktičkim dijelovima. Privikli smo se, dojam je dobar, a sada bi bilo najgore raditi, pa opet odgađati natjecanja i tražiti ritam cijele sezone. Ovo je već bilo nenormalno jer smo jako dugo bez utakmica, nikad nismo toliko bili. A golema je razlika između treninga kakav god bio i utakmice. Pet mjeseci ništa! Pet mjeseci si odsutan ako ozlijediš križni ligament. A i nakon toga se treba vratiti i pogoditi sve na pravo mjesto. Tako je i svima drugima, na sreću. Definitivno, mi dvoranski puno više patimo i nadamo se da će biti sve po rasporedu, ali nezahvalno je predviđati kada pratiš sve ovo što se događa.

image
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

U skupini za 4. mjesto

Možete li usporediti lanjski i ovaj Zagreb?
- Dojam je da smo jači, iskustvo smo dobili s Mlakarom i Burićem, u Jandriću smo dobili talentiranog mladog vratara, maksimalno motiviranog, dobili smo i gabaritnog Obradovića u obrani koji može puno pomoći kada je zdrav. Mogli bismo nekome stvarno pokvariti planove u Ligi prvaka ove sezone.
Trebat će se dobro zagrijati za to?
- Plan su dobri protivnici jer tu ćemo već vidjeti puno toga. Mislim da su baš po mjeri Gorenje, Tatran, Nexe i Szeged.
Komentar na skupinu Lige prvaka?
- Barcelona, Kiel i Veszprem su favoriti, s Aalborgom smo igrali prošle godine i znamo da su vrlo neugodni. Celje nas je izbacilo, a skupina je, sve u svemu, mjesto gdje se možeš boriti za nešto, možeš puno osvojiti, ali možeš i izgubiti. Ja se u dobrim razmišljanjima nadam da bismo s Nantesom mogli igrati za broj 4. To bih želio i nadam se nečemu takvom.

image
Zagreb, 301019.
Matej Asanin, rukometni golman.
Foto: Bruno Konjevic/CROPIX
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Koga od velike trojke vidite među dva direktno u četvrtfinalu?
- Znam da Kiel ima masu utakmica, mislim da su negdje nabrojali s igračima iz reprezentacija i 100 sljedeće sezone. Koliko će im to biti hendikep, ne znam, ali zato ispred njih stavljam u skupini i Barcu i Veszprem. Svi ostali su, nadam se, tu negdje, i to je baš dobar motiv za dokazivanje.
Koliko će nedostajati Ristanović?
- Ne mogu reći da će nedostajati, iako smo se dolično slagali i funkcionirali, a on je drugi dio sezone branio vrhunski. Sada je tu mlađi Jandrić, znam što može i mislim da bismo mogli biti odličan tandem. Mene je lani Euro malo izbacio iz ritma jer je sve to bila novost za mene nakon dugo godina. Danas sam godinu iskusniji i mislim da ću se lakše nositi s tim stvarima - zaključio je novi kapetan PPD Zagreba.

Linker
18. travanj 2024 21:49