Braća Ivan i Igor Karačić
 ANTE CIZMIC/CROPIX
POTOPIO MOĆNI PSG

Nakon večeri za pamćenje novi hrvatski rekorder skromno komentirao izvanredno postignuće

Hrvatski reprezentativac Igor Karačić postao je najefikasniji Hrvat u jednoj utakmici Lige prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. listopad 2020. 09:02

Čak 13 golova zabio je Igor Karačić PSG-u u utakmici 5. kola Lige prvaka u dresu poljskog Kielca. Vrijednost je veća jer su ti golovi donijeli pobjedu poljskom sastavu protiv jedne od najboljih i najbogatijih europskih momčadi.

Kako se dogodi 13 komada, a niste igrali s Piotrkowiom, nego protiv PSG-a?

- Moram prvo reći da je bila sjajna utakmica, da se igrao atomski rukomet. Vratari nisu bili top, igralo se izuzetno brzo, pa je palo puno golova. Mojih 13? Pa, dogodi se, kada je momčad tako dobra kakva je bila. Nije bilo lako, čupali smo se. Prvo smo imali plus, pa je Raul promijenio obranu pa nas doveo u minus, pa je Remili propusti kontru, mi poveli i tako je ostalo do kraja.
Inače, naš je reprezentativac utakmicu završio s 13 golova iz samo 15 pokušaja, i sve je zabio iz igre, bez sedmeraca. Uz rekordan broj golova u skupini Lige prvaka jednako je dojmljivo kako je Karačić "zatvorio" utakmicu. U posljednjih su pet i pol minuta naime Parižani ušli s vodstvom 31:30, ali onda se ukazao 31-godišnji Mostarac te s četiri gola povukao Kielce do pobjede.

image
Rekord u kockastom dresu mu je 10 golova
ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

Nakon pet odigranih utakmica poljski je klub na prvom mjestu skupine A uz omjer 4-1. Očiti dokaz da ste dobri ove sezone?

- Čini se da jesmo, a vidim da je i Talant Dušebajev naš trener zadovoljan i da kaže da konačno ima momčad kakvu je želio uvijek. Malo ja, malo Aleks Dušebajev, nekad obrana, Wolff i ide to. I financije su se stabilizirale, ugovor s pivovarom smo dobili na četiri godine, rekao bih da se sve diglo i na tri puta bolje nego što je bilo lani. Ja sam zadovoljan, tako da sam propričao i poljski, s pravim naglaskom.

PSG baš nije sjajan?
- Dosta smo ih studirali. Ja bih rekao da im jako fali Nikola Karabatić i da mi je bilo malo nejasno da igra tako malo koliko je igrao, jer njegov autoritet na terenu je jak i prema suigračima i prema momčadi, a da o obrani bez njega i ne govorim. Po meni jako im nedostaje. Raul više vjeruje Remiliju ili Prandiju na sredini, traži neki drugi put, no to je njihova stvar.

Kako je u Poljskoj s korona krizom?

- Nije dobro, veliki je broj zaraženih. Kao i svugdje. Ne znam kako će to s okupljanjem reprezentacije ići, jer s jedne strane svi smo poželjeli biti na okupu, a s druge što će se dogoditi pri povratku u klubove to nitko ne može ni pretpostaviti. Kako god, treba čuvati i sebe i one oko sebe, posebno starije. I nadati se da će do Egipta i Tokija biti bolje - zaključio je Igor Karačić.

13-15
bio je ukupan Karačićev omjer golova i šutova na utakmici

8-10
bio je Karačićev omjer golova i šutova sa 6 metara

5-5
bio je Karačićev omjer golova i šutova sa 9 metara

10
golova Karačićev je rekord u dresu reprezentacije (EP 2020. vs Španjolska)

11
golova bio je dosadašnji rekord Hrvata u Ligi prvaka (Duvnjak, Horvat)

Linker
24. travanj 2024 23:04