RONALD GORSIC/CROPIX
OTVORIO BOLOVANJE

Naš sjajni golman: ‘Nakon korone dobio sam upalu štitnjače, a onda se uznemirilo srce... Ali, vraćam se!‘

Bio je junak naših zadnjih olimpijskih kvalfikacija. U ključnom meču ‘ubio‘ je i tada jake Norvežane
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. ožujak 2021. 15:13

Posljednje OI smo izborili na turniru u danskom Herningu 2016. godine. Izgubili smo od Danaca, dobili Bahrein, a u susretu odluke trećeg dana svladali Norvešku. Junak te velike pobjede bio je tada “nesavladivi” Ivan Stevanović koji je u tom susretu obranio 16 udaraca protivnika.

Stivi je danas u reprezentativnoj mirovini, trenutno vratar poljske Wisle, ali i na prinudnom bolovanju.

- Viša sila. Nakon preboljene korone nije mi bilo dobro, a razne pretrage su utvrdile da sam dobio virusnu upalu štitnjače. S tim se uznemirilo srce, pa sam sad trenutno na bolovanju i terapiji. Stanje se popravilo i vjerujem da ću se do kraja sezone vratiti na gol. Ne, nisam još razmišljao o povlačenju hahaha.

Prisjetimo se Herninga 2016.?

- Nekako smo mi to dosta hladno riješili, a čak bih se usudio reći da je taj turnir bio jači s Danskom i Norveškom, nego što je ovaj koji slijedi s Francuskom i Portugalom. Samopouzdanje je bilo na visokoj razini, mi smo treći dan dobili Norvešku, a to je bila treća utakmica u tri dana. S Norveškom smo dobili i za broncu na Euru prije toga u siječnju, a već tada su Norvežani bili super. No, bili smo i mi.

Konkretno?

- Igrali smo super obranu, meni je išlo odlično. Bili smo jaki u glavi, spremni da je to normalna stvar, a nije bila baš tako jako normalna. I zato mislim da je glava u takvom sustavu igranja tri utakmice u tri dana jako važna. I naravno s njom obrana, vratari i mislim da se tu ništa nije promijenilo ni danas. Najbolji je recept da nekog skinu vratari, nekog ostali dio momčadi i to je to.

Ovo će biti jako nezgodan turnir?

- Svi su dobri, ali dobri smo i mi i tog se moramo držati. Dojam ovako sa strane je da idemo u boljem stanju nego što je bilo u Egiptu, što daje optimizam. Ali to treba odraditi na terenu od prve minute, to je jedini put.

Francuska, Portugal, pa Tunis?

- Prve dvije će biti najvažnije, a s Tunisom je dobro da igramo posljednju, jer njima je uvijek problem napor te vrste u tri dana. Francuska je Francuska, tu se nema što dodati. Moramo im zaustaviti laku i brzu realizaciju. Portugal je hit, ali ova tragedija s Quintanom, pa činjenica da nema Duartea, da je Borges ozlijeđen, može im biti izvjesna teškoća koju moramo biti spremni iskoristiti.

Gdje će Stivi gledati?

- Doma, i bez nerviranja, štitnjača je u fazi rehabilitacije.

Linker
18. travanj 2024 11:02