Valter Matošević tijekom igračkih dana
 DRAGAN MATIC/CROPIX
RIJEČI MU SE POZLATILE

Naš slavni vratar: Hrvatska je za mene i dalje izraziti favorit za zlato! Objasnit ću vam zašto...

‘Najvažnije je da nismo izgubili, ova utakmica i neće igrati nikakvu ulogu. Japan je ozbiljan‘
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 15. siječanj 2021. 21:54

- Jesam, kako ne bih gledao utakmicu?! Gledao sam i nisam uživao, ali i dalje mislim da Hrvatska ide do kraja, ide do zlata. To sam govorio prije početka, mislim to i dalje, za mnoge čudnom "porukom" oglasio se proslavljeni vratar Valter Matošević, osvajač olimpijskog zlata iz Atlante.

Da, unatoč neuvjerljivoj igri Červarove momčadi, Matošević i dalje Hrvatsku vidi na vrhu.

- Najvažnije je da nismo izgubili, no ova utakmica i neće igrati nikakvu ulogu. Japan je postao ozbiljna reprezentacija; uvijek su bili brzi, sad im je Dagur Sigurðsson "ucijepio" i disciplinu. Oni se pripremaju za olimpijski turnir i poprilično su se digli. Sad su i počeli lijepo igrati, nije to iznenađenje, niti mi je posebno žao zbog toga. To je dobro za rukomet, kvaliteta se širi na mnoge zemlje.

Istina je, no Hrvatska je možda ipak trebala slaviti u toj utakmici:

- Možda su dečki i ušli u utakmicu s malom rezervom, druga bi priča bila da su s druge strane bili, recimo Nijemci. I da je Katar bio protivnik na otvaranju, vjerujem da bi bilo drugačije jer su oni na papiru ozbiljnija reprezentacija. Ovako, pomislili su dečki sigurno...ma, to je Japan. Događa se, evo i Španjolci su istim rezultatom 29-29 prepustili bod Brazilcima koji su nas pobijedili na zadnjem SP-u. Ponavljam, to je stvarno dobro za rukomet.

Valter stvarno pozitivno doživljava i s razumijevanjem gleda na gubitak boda:

- Treba gledati "širu sliku". Možda je to i dobro da dečki postanu oprezniji. Iz ovoga treba izvući pouku i maksimalno motivirano moraju ući u svaku sljedeću utakmicu i neće biti problema. Uostalom, i u ovoj su utakmici mogli pobijediti, na kraju su imali jednu loptu koja je ispala iz ruku, Čupić je promašio čisti zicer za vodstvo...Kad se sve to zbroji, dobro je i prošlo. No, ponovit ću, za mene su naši i dalje izraziti favoriti za medalju, za zlato.

Riječi mu se pozlatile, zlatnom Valteru.

Linker
26. travanj 2024 14:17