VLADO KOS/CROPIX Cropix
EUROPA LIGA

Našičani na korak do prave senzacije! Jedna od najboljih momčadi Europe bila je na konopcima

Nijemci su rasporedili snage, ali ih je Nexe natjeralo da se potrude više nego su mislili
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. ožujak 2021. 20:55

Veliki izazov za Našičane bio je susret s momčadi koja je samo slučajem u Europa ligi, a ne u Ligi prvaka. Hrabro se postavio Nexe, makar oslabljen za ljevake Buvinića, Rodina i Manci Mičevića, bez srednjaka Vozaba i Markušića. Nijemci kompletni, rasporedili su snage, ali ih je Nexe natjeralo da se potrude više nego su mislili da će trebati.

Nexe je bolje otvorio utakmicu, onda je Palicka počeo braniti sve. Löwen je pobjegao na +2, no Nexe se odmah ekspresno vratilo i sa 9:11 i sa 11:13, te na kraju završilo poluvrijeme s vodstvom od jednog gola razlike. Očekivano je bilo problema u napadu, no s pojedinim odličnim dionicama Pribetića, Kevića i Jaganjca sve se ipak uspjelo pokriti. Iskoristili su nešto opušteniju izvedbu Löwena i utakmicu učinili zanimljivom.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

Tomislav Severec odlično se nosio s Nijemcima i Nexeu olakšavao napad, što je bilo jako važno, jer Löwen je čekao svojih pet minuta, ali Nexe nije popuštalo. Car se obrana poravnao s Palickom i gledali smo nadigravanje gol za gol, baš kako je pasalo Nexeu. No, duži s klupom RN Löwen je uspio podići ritam zadnjih deset minuta i uz isključenje Jelinića otići na +3 (22:25). Uz malu pomoć austrijskih sudaca Löwen je uspio dovršiti utakmicu u svoju korist, makar se Nexe sjajno držalo do kraja. No, malo promašeni ziceri, malo suci…

Uzvrat je za tjedan dana u Mannheimu.

-------------------------------------------------------------------------------------------

NEXE - RN LÖWEN 25:27

NEXE: Car (12), Radovanović (0+1); Bakić 1, Mileta 3, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Jelinić 1, Mrđenović, Vida, Manci Mičević, Blažević, Severec 5, Pešić 2, Kević 2, Tomić, Jaganjac 7, Pribetić 3.

RN LÖWEN: Palicka (12), Katsgiannis, Spath: Schmid 2, Gensheimer, Kirkeloke 2, Lagarde 1, Petrail 1, Tollbring 7, Ahonoasou 3, Grotzky 3, Gislasson 2, Nilsen 2, Nilsson, Kolbacher 3, Lagergren 1.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Linker
24. travanj 2024 16:24