JOZO CABRAJA/KOLEKTIFFIMAGES
BOLJI DOJAM OD REZULTATA

Nasljednik Line Červara: ‘Prvo poluvrijeme veseli, tako moramo igrati stalno! A ovo nije realno...‘

‘Trebamo sada sve analizirati i što prije se resetirati i napraviti pripremu za Portugal‘
Piše: SNObjavljeno: 12. ožujak 2021. 22:57

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je kvalifikacijski turnir za plasman na olimpijske igre u Tokiju porazom od Francuske 26-30 (15-12). Hrvatska je na startu turnira u Montpellieru pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata upisala poraz od starog rivala.

Hrvatska je odigrala odličnih 45 minuta, no dojam je pokvarila u posljednjih 15 minuta kada je pala u igri. U prvom dijelu došli smo do četiri gola prednosti, u nastavku smo imali i +5 u nastavku, no domaćin je sve nadoknadio u posljednjoj četvrtini susreta okrenuvši rezultat.

"Kaubojima" sada preostaju još dvije utakmice protiv Portugala i Tunisa gdje će morati tražiti vizu za Tokio, a svoje viđenje utakmice protiv moćne Francuske dao je i izbornik Hrvoje Horvat.

- Vidjeli ste i sami, prvo poluvrijeme smo igrali gustu i pokretljivu obranu i tu su Francuzi imali dosta problema. U drugom dijelu nismo uspjeli pronaći odgovor za njihov napad, primili smo nekoliko golova previše i onda je to rezultiralo ovim konačnim ishodom koji i nije baš realan. Trebamo sada sve analizirati i što prije se resetirati i napraviti pripremu za Portugal. Prvo poluvrijeme sigurno veseli i moramo takvu igru pokazati protiv Portugala, ali kroz čitavu utakmicu.

Kakav je bio debi na klupi Hrvatske?

- Važnost utakmice je napravilo to da se što više koncentriraš i pomogneš momčadi, koliko god možeš. Meni je zadovoljstvo voditi ovakve dečke i samo se mogu nadati da ćemo sutra biti bolji.

Guillaume Gille izbornik Francuza zadovoljan s razlogom.

- Tek u drugom dijelu došli smo do obrane kojoj težimo i mislim da je to uz Gentyja na golu bilo to što je presudilo. Uz dobru obranu opustio se i napad, nestao je grč, tako da smo na kraju pobijedili i uvjerljivije nego što je izgledalo. Super start za nas, ali još ništa nije gotovo.

Linker
19. svibanj 2024 11:56