GORAN MEHKEK/CROPIX
KUP HRVATSKE

Nastavlja se dominacija PPD Zagreba: U finalu u Poreču svladali Nexe i osvojili dvostruku krunu

U redovima pobjedničke momčadi najbolji su sa po sedam golova bili Mrakovčić i Vlah
Piše: Predrag Žukina/Jutarnji listObjavljeno: 20. lipanj 2021. 18:18

Rukometaši PPD Zagreba nisu se dali iznenaditi od Nexea niti u finalu Hrvatskog kupa. Nedavno su uvjerljivo uzeli ligaški naslov, pobijedili su u zadnjoj prvenstvenoj utakmici 22-19 za 29. trofej u nizu, a u finalu Kupa slavili su rezultatom 26-21.

Za razliku od prvenstvenih utakmica, Našičani su bolje reagirali u finalu odigranom u Poreču, no to se ipak odnosi samo na prvi dio utakmice. Igrači Branka Tamšea dobro su ušli, postavili su se muški i imali su vodstvo 11-9 do 19. minuti utakmice, a onda su Zagrepčani napravili seriju 5-0 i preuzeli vodstvo. Do kraja prvog dijela Nexe se vratio u igru i izvukao tijesnih 14-15 prije odlaska na odmor.

Nažalost po Našičane, puno su lošije ušli u drugo poluvrijeme, Zagreb je brzo došao do četiri pogotka razlike. Tu su prednost bez problema Zagrepčani održavali do završnice unatoč velikom broju vlastitih grešaka jer su Našičani bili još gori te su u prvih 20-ak minuta drugog poluvremena zabili samo četiri puta.

U redovima pobjedničke momčadi najbolji su sa po sedam golova bili Mrakovčić i Vlah. Finalom u Poreču završena je rukometna klupska sezona, Zagreb je doma održao dominaciju nakon najgore sezone u povijesti nastupa u Ligi prvaka. To se zasigurno neće ponoviti jer se Zagreb za sljedeću sezonu znatno pojačao i želi što prije zaboraviti 2020. i 2021...

Linker
08. svibanj 2024 13:43