JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
TEŠKE RIJEČI

‘Ne bih psovao pred kamerama, ali ušli smo u utakmicu kao papci! Ovo nije slika Hrvatske!‘

‘Imali smo zicer da povedemo, ali nisam zabio i za to smo kažnjeni‘, samokritičan je bio Ivan Čupić.
Piše: Sportske novosti/D. PinevićObjavljeno: 15. siječanj 2021. 21:17

Manuel Štrlek zabio je prvi gol Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i to je bilo jedino vodstvo Kauboja u sivoj večeri koja je završila senzacijom - remijom s Japanom (29:29) u prvom kolu skupine C.

"Ne bih psovao pred kamerama, ali ušli smo u utakmicu kao papci. Nije to bilo pravo lice Hrvatske. Gledali smo jedan u drugoga. Trebamo razmisliti o našoj slici, cijeli turnir je pred nama, ali ovo nije slika koju trebamo prikazivati", bio je ogorčen povratnik u reprezentaciju Manuel Štrlek nakon neprepoznatljivog nastupa Hrvatske.

Drugi povratnik Ivan Čupić samo je kratko prokomentirao utakmicu za zaborav.

"Bilo je loše na početku. Vraćali smo se polako, gol po gol. Uspjeli smo izjednačiti u zadnjih desetak minuta, imali smo zicer da napokon povedemo, ali nisam zabio i za to smo kažnjeni", kazao je Čupić.

Najefikasniji hrvatski igrač protiv Japana bio Marino Marić koji je nakon iščupanog remija komentirao:

"Nezahvalno je objašnjavati neke stvari. Ispričavam se zbog ovako loše partije. Očekivali smo da će ići dosta lakše. Japanci su iskazali svoju brzinu na početku i mi smo se pogubili, a dok smo se gledali, već je bilo pet, šest golova razlike. Treba analizirati utakmicu, ali gledano sa strane, sigurno smo djelovali zbunjeno i sporo, nismo znali odgovoriti njihovoj brzini. Moramo biti zadovoljni i bodom.

I Marić je istaknuo kako ovo treba biti opomena njemu i suigračima.

"Ovo može ići u dva smjera - da nas malo rastrese ili da nastavimo igrati ovako, pa onda neće biti dobro. Moramo ovo na pozitivu okrenuti. Ne smijemo raditi toliko pogrešaka kao u ovoj utakmici".

Marko Mamić nije se naigrao ni obrambeno ni napadački.

"Prihvatili smo njihovu igru, razvukli su nas i nije ništa funkcioniralo. Na kraju smo stizali, ali nismo stigli dostići. Vidi se da su se dobro pripremili za nas i dobro odigrali. I mi smo se za njih pripremili, ali nismo bili dobri. Imamo još dvije utakmice i idemo uspjeti popraviti dojam".

Ivan Martinović debitirao je na SP sa tri gola.

"Prenervozni smo bili, oni su bili pripremljeni i disciplinirani. U obrani nije bilo agresivnosti, no oni su svojom disciplinom izvukli svoj veliki uspjeh. Moramo biti protiv Angole spremni za dva boda, popraviti greške".

Josip Šarac još jedan debitant na SP, solidan dojam je ostavio.

"Prva je uvijek teška, nesigurno smo krenuli šuterski, oni su se odlijepili. Prvo poluvrijeme smo primili 17, to je bilo loše. Ovo je pouka kako ne smijemo, definitivno. Sigurno da će nas otrijezniti. Nije lako igrati pred praznim tribinama, ali tako je kako je, moramo se naviknuti.

Linker
02. svibanj 2024 06:07