ANTE ČIZMIć/CROPIX
ISKRENI DAVID MANDIĆ

‘Nemojmo ništa obećavati prije nego što se pokažemo na terenu. Nekad to nije jednostavno ni vidjeti...‘

Nakon deset dana izolacije i propuštenog nastupa za reprezentaciju nada se boljim danima PPD Zagreba
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. studeni 2020. 14:35

Makar je Manuel Štrlek bio odličan i makar leti poput vjetra, momčadi Line Červara nedostajao je na posljednjoj akciji David Mandić. Momak u kojeg se zbog njegovog velikog srca sportska javnost zaljubila nakon posljednjih velikih natjecanja reprezentacije, koji je u samo dvije godine od skoro anonimnog igrača postao reprezentativac i kapetan PPD Zagreba. To dovoljno govori i o njegovoj kvaliteti i o njegovim mogućnostima. Nije mu lako bilo posljednjih dana, Zagrebu ne ide nikako, on je zbog zaraze trojice kolega u klubu morao u samoizolaciju, pa je propustio nastup u najomiljenijem dresu. Sve se nekako krivo posložilo, ali svemu krivom uvijek postoji i kraj.

U Egiptu pucamo visoko

- A baš se složilo. Naravno da mi je falila reprezentacija. Gledao sam utakmicu s Mađarima i moj jedini zaključak je da imamo top tim i ako budemo zdravi, da ćemo u Egiptu pucati na visoko. Pričao sam i sa Štrlekom, istog je mišljenja, mislim da je to velika kvaliteta te momčadi.

Dobro, s reprezentacijom znamo što ćemo, nije problem, ali sa Zagrebom nije takav slučaj?
- Ne ide nam, ne znam ni sam što bih mislio i rekao. Definitivno je da ovoj momčadi nedostaje iskustva i samopouzdanja, da nemamo igrača koji će zaustaviti problem kada sve krene po zlu. Da stvar bude teža, za samopouzdanje bi nam dobro došla i neka utakmica, da se na nekom barem ispucamo za promjenu, jer toga ove sezone nema. Liga prvaka nam je teška, SEHA liga se još ne igra, tako da nam to nedostaje.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Primjetna je i nervoza?
- Slažem se, počet ću od sebe protiv Celja. Svjestan sam da to nije dobro, ali iskreno,teško mi pada kada gubimo tako lako gubimo. Trčiš gore - dolje, ne dobiješ loptu, mi ih gubimo previše, pa ima tu i svakakvih šutiranja, a nekad to nije jednostavno ni vidjeti, a kamoli igrati. Ja kažem što mislim, takav sam. Isto tako za mene je to velika škola, jer se dosad u takvoj ulazi nisam imao prilike naći.

Imate i novog trenera, jel’ se nešto promijenilo sa Šolom u odnosu na Vorija?
- Manje-više na tragu smo onoga što smo radili, ima nekih drugačijih detalja, ali tu možemo diskutirati tek nakon utakmica. Sada ne možemo, a kažem fali nam tih utakmica, jer je trening koliko god dobar bio, a bio je i kod Vorija, jedno, a utakmica nešto sasvim drugo. Radimo, slušamo i vjerujemo da će sve krenuti.

Nismo izbubili nadu

Jeste li izgubili nadu za ovu sezonu?
- Ma nisam, mislim da nije ni momčad, makar bi malo više samopouzdanja bilo dobro imati. Mislim da krivnja nije jednosmjerna, da je ima i od same momčadi koja nije dala maksimum. E sad, detalji, razlozi… To sve je manje bitno, jer se gleda samo konačni rezultat, a naš je bio loš. I nema se tu što pričati.

Motor je šansa za preokret?
- Jest, ali ne znamo ni sami kako će sve to izgledati. Radimo dobro, iako smo sada deset dana bili u izolaciji, ali polako se to vraća. Da nam fali koja utakmica, to je istina, isto kao što je istina da je Motor ozbiljna momčad, da ima svoju vrijednost, da ima odlične Malasinskasa i Puhovskog koji rade ključni posao. Mi vjerujemo u preokret, u nadu, šansu da se još možemo boriti za nešto više, ali neće biti lako to sve - definitivno. Fali nam rutine, jer imamo dosta mladih igrača, ali i igrača koji nisu dugo igrali u nekim segmentima poput Obradovića u napadu. Vidjet ćemo, nemojmo ništa obećavati prije nego što se pokažemo na terenu.

Treba vjerovati i čuvati živce?
- Nema druge, to nam je jedina šansa. Otišao je Božović, ne znam u kojem ćemo sastavu na Motor, ali kako god, moramo dati sve od sebe i pokazati da smo momčad - zaključuje Mandić.

Da, do prošle godine Zagreb je imao Zlatka Horvata koji mu je bio više od samog desnog krila. Takvog igrača sada više nema i jednostavno Zagreb će ga morati sam promovirati, jer tu je dio problema definitivno. Zato je važno da se Manda ne nervira, nego da digne momčad, jer on to zna jako dobro. Nova lekcija u karijeri koja je dosad išla strelovito. Usput, Motor stiže u srijedu u 20.45 u Sutinska Vrela, jer u Areni je nažalost bolnica.

Linker
16. travanj 2024 22:54