ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
UKLJUČIO JE TURBO

Nestvarne brojke Duvnjakova slavnog suigrača: ‘Osjećam da nikad nisam bio spremniji no sad! Nema odmora‘

Sander Sagosen, Duvnjakov suigrač u Kielu i predvodnik Norveške u velikom je stilu započeo SP
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 20. siječanj 2021. 22:08

Uoči početka natjecanja u Egiptu bez pardona je “oprao pod” s organizatorima Svjetskog prvenstva zbog manjkavosti unutar balona u kojem su smješteni Norvežani. Ponašanje i uvjete je nazvao Divljim zapadom, izrazio skepsu imali li uopće smisla u takvim uvjetima igrati SP, ali kad su utakmice počele Sander Sagosen je to ostavio iza sebe i uključio “turbo”. Doslovno tako to izgleda prema brojkama i onome kako je izgledao na terenu u prve tri utakmice Norvežana.

Na prosjeku je od 10 golova uz 6,3 asistencije po susretu, od 13 sedmeraca nije realizirao samo jedan, a brojke nije spustio ni u utakmici u kojoj je Christian Berge odmarao neke svoje igrače pa je tako Sagosen ukupno proveo samo jedno poluvrijeme u igri, no i to mu je bilo dovoljno za 9 golova i 7 asistencija.

Nikad spremniji

I da ne bi bilo zabune, iako je Berge utakmicu protiv Austrije koristio za odmaranje igrača znalo se unaprijed da će Sagosen imati takvu minutažu bez obzira što nije bio neophodan na terenu.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

- Nisam želio imati preveliku pauzu između utakmica, jer u takvim slučajevima možeš izgubiti ritam, a ja sam trenutačno u ekstremno dobrom ritmu i nisam to htio narušiti - mirno je objasnio u izjavi za norvešku televiziju.


Kaže kako je u “tip top” stanju i ne boji se da bi se mogao previše potrošiti...

- Osjećam da nikad nisam bio spremniji nego sad, osjećam da mogu igrati cijelu utakmicu bez da budem jako umoran na kraju. Ali ne samo da sam savršeno pripremljen nego sam u međuvremenu i puno naučio o oporavku nakon utakmica, što moram raditi i kako se ponašati.

Norvežani se, naravno, i novinari i stručni komentatori i bivši igrači, natječu u pohvalama na njegov račun - “fenomenalno je preslaba riječ”, “ludo je kako igra”, “rijetko se ovako nešto vidi” ili kako je to rekao Håvard Tvedten “ako nije bio dosad najbolji na svijetu, sad je to definitivno, izgleda kao da mu je sve prelagano”.

Želučani problemi

Norvežani su u tri utakmice zabili ukupno 93 gola, Sagosen je kao strijelac i asistent sudjelovao u više od pola (49). No, ipak je ovo rukomet i jedan igrač koliko god dominantan bio ne može sam. Uostalom, vidjelo se to i na startu protiv Francuske. I zato Norvežani hvale svog najboljeg igrača, ali dosta je kritika izrečeno na račun prvenstveno pivota i njihove realizacije (Myrhol 5/19, Øverby 4/10, Jakobsen 1/3) s time da je Øverby imao želučanih problema.

- To je premalo na ovoj razini - bez uvijanja je rekao Joachim Boldsen.

Protiv Austrije se napokon pojavio i Kent Robin Tønnesen (7/8), vratilo im se nakon problema s koljenom i krilo Alexander Blonz (7/9), a želučanih problema se potpuno riješio i Christian O’Sullivan (5/5), koji je propustio susret s Francuzima.

Norvežani su u drugi krug prenijeli 2 boda, Francuzi iz njihove skupine 4, a čekaju ih dvoboji s Portugalom, koji ima 4 boda, Islandom koji je prenio 2 i Alžirom, koji nema bodova.

- Savršeno. Moramo dobiti sve utakmice i ja to volim - nije nimalo zabrinut Sagosen, uvjeren u sebe, ali i pomoć suigrača u idućim utakmicama.

SAGOSENOVE BROJKE

UKUPNO U 3 UTAKMICE
30/44 ukupni šut (68%)
18/31 šut iz igre (58%)
12/13 sedmerci (92%)
19 asistencija (6,3)
2;10.37 u igri (43,3)
PROTIV FRANCUSKE
10/15 ukupni šut (67%)
6/11 šut iz igre (55%)
4/4 sedmerci (100%)
8 asistencija
54 minute u igri
PROTIV ŠVICARSKE
11/17 ukupni šut (65%)
7/13 šut iz igre (54%)
4/4 sedmerci (100%)
4 asistencije
43 minute u igri
PROTIV AUSTRIJE
9/12 ukupni šut (75%)
5/7 šut iz igre (71%)
4/5 sedmerci (80%)
7 asistencija
32 minute u igri

Linker
27. travanj 2024 06:48