RK NEXE
EUROPSKA LIGA

NEXE do kraja pariralo velikom Montpellieru, vratar Kauboja odlučio pobjednika u Našicama

Našičani su bili na korak do velikog uspjeha, imali su i sedam sekundi za posljednji napad.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. studeni 2020. 20:38

Nexe je poraženo od Montpelliera, očekivano rezultatski, neočekivano teško. Samo malo sreće je falilo… Igra protiv Montpelliera novo je veliko ohrabrenje za trenera Hrvoja Horvata i njegov sastav. Montpellier je 'teška kategorija' kvalitete europskog rukometa, tim koji spada u Ligu prvaka i pružiti mu otpor kao Nexe sjajan je posao.

Dolazak Montpelliera u Našice najbolji je dokaz napretka Nexea. I treba reći da su Našičani bili vrlo hrabri i da su u prvom dijelu pogađali zicere, rezultat bi bio senzacionalan. A nisu ih pogađali i dijelom zbog činjenice da je na golu Montpelliera sjajan bio naš Marin Šego.

Francuzi su se postavili vrlo čvrsto. Ispred Šege zid stokilaša i dvometraša Porte Truhanovicius Pettersson, teška kategorija, ispred njih visoki jednako snažni Bataille. Nije tu bilo mjesta za nadigravanje, samo je strpljenje pomagalo, a Kević ga je imao pregršt, pa je sjajnim dodavanjima rješavao teke situacije koje se ne mogu riješiti igrom jedan na jedan.

Obrana Nexea bila je za svaku pohvalu i činjenica da se u nju vratio Tomić bila je jako dobro vidljiva, jer zatvorio je stranu s koje su napadala dva najjača aduta Francuza Porte i Richardson. No, imao je Horvat i jedan problem koji je teško mogao riješiti, a dogodio se u trenutku kada se ozlijedio nakon vrlo dobrog starta u utakmicu Mateo Rodin. Na njegovo mjesto u obrani je uskočio Vida, u napadu je stranu krpao Mileta, ali Mileta je 'komarac' u odnosu na prečvrste Francuze i trebalo je biti oprezan. Kević je to sjajno doveo u svoj ritam, Nexe je na poluvremenu bilo na -2, a pet čistih zicera su promašili. I to je ulijevalo nadu da uz malo više koncentracije i sreće može i do čuda u nastavku.

No, Montpellier je jako tvrd orah, a ovo im je bila prva utakmica u Europi ove sezone. Vidjela se kvaliteta, ali i činjenica da nisu u jakom ritmu igranja, jer dosta su vremena proveli u izolacijama i s virusom. Canayeru je bilo jasno da će morati dignuti ritam. Horvat je desnu stranu zatvarao napadački s Vozabom, a obrambeno 'na bližoj strani za zamjenu' s Mrđenovićem. S obje strane rezonski i tu se počeo osjećati 'puniji gas' Montpelliera sa željom da protiv takvog Nexea uđe u mirnu završnicu. To se zove respekt i najbolje je saznanje našičkog dvoboja za Nexe koje se držalo do samog kraja vrhunski. Izjednačio je Jelinić 20 sekundi prije kraja, ali je Richardson uspio vratiti plus. No, da nije bilo Šege, četiri obrane na kraju zaredom… Osam sekundi je Nexe imalo za zadnji napad za egal, ali tehnička greška je presudila.

- Odlična utakmica, previše smo respektirali protivnika i to nas je na kraju koštalo pobjede. Ako smo već izgubili onda smo barem izgubili od Šege koji je bio fantastičan. Uspjeli smo dovesti jedan Montpellier u probleme, ali oni su iskusni i znali su to naplatili – osjetio se žal u riječima trenera Našičana Hrvoja Horvata. Za tjedan dana Nexe je kod CSKA u Moskvi.


Nexe – Montpellier 22:23 (8:10)

NAŠICE ŠSD Kralja Tomislava. Bez gledatelja. Suci: Mitrevski i Todorovski (Makedonija)

NEXE: Car (3), Radovanović (4+1); Bakić, Eter, Mileta 1, Mrđenović, Barišić Jaman, Jelinić 2, Vida, Pešić 3, Kević 3 (1), Rodin 1, Tomić 3, Jaganjac 5, Vozab 3, Pribetić 1. Trener: Hrvoje Horvat

MONTPELLIER: Šego (15), Bonnefoi; Simonet 1, Truhanovicius, Descat 5 (1), Pellas, Tshovrebadze 1, Boss, Bataille 3, Pettersson 1, A. Lenne, Richardson 3 (1), Borges 2, Porte, Y. Lenne 3, Duarte 2. Trener: Patrice Canayer

SEDMERCI: Nexe 1 (1), Montpellier 3 (2)

ISKLJUČENJA: Nexe 2 minute (Tomić 23), Montpellier 14 minuta (Pettesson 11, 16, Truhanovicius 10, 23, Descat 18, Porte 37, 55)

Linker
03. svibanj 2024 15:39