Porečko slavlje zagrebaša, ali planiraju još jedno nakon doigravanja za prvaka Hrvatske

 GORAN šEBELIć/Cropix
SENATOR PPD ZAGREBA

‘Nexe igra korektan rukomet, ali još nisu na našoj razini, a sve po medijima je malo ružno i bezobrazno‘

Jedan od ovosezonskih povratnika u svlačionici PPD Zagreba, nakon osvojenog Kupa Hrvatske
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. svibanj 2022. 11:19

Bila je pjesma u autobusu do Zagreba i tu je slavlje stalo kada su u jutarnjim satima stigli doma iz Poreča. Već u ponedjeljak je bio novi dan, a Jakov Gojun ga je nakon velike borbe s Nexeom iskoristio za obiteljsku šetnju na Jarunu.

Dugo je prošlo otkad ste osvojili posljednji naslov u Zagrebu?

- Deset godina, ali ne mogu se ni sjetiti protiv koga je bilo. Uglavnom, nastavili smo na pobjedničkim stazama. Malo lošije jesmo ušli u utakmicu, gdje su nam oni zabijali laganije golove. No, stigli smo ih i na kraju slomili.

Ružno i bezobrazno

Bila je odlična utakmica?

- Nexe igra korektan rukomet, ali još nisu na našoj razini. Sve ovo što se vrti po medijima posljednjih dana malo je i ružno i bezobrazno u najmanju ruku. Malo respekta ipak prema nama mora biti. Svi ti podli komentari koji su izrečeni, dodatna su nam motivacija. Da budem precizan, imamo više reprezentativnih nastupa nego što su oni odigrali utakmica u karijeri.

image

Nakon deset godina Jakov Gojun opet je osvojio domaći trofej

JOZO čABRAJA/KOLEKTIFF

Nije zaboravio…

- Čestitam na Final Fouru Europske lige, želim im i da osvoje to natjecanje. Ali da se po nama pljuje na taj način, ne prihvaćam i nikad neću prihvatiti. Sad su imali i publiku i najbolje suce i TV kamere, pa šta? Sad neka dovedu i Novu i RTL, pa možda bude i sapunica od toga svega. Nikad nećemo dozvoliti da nas podcjenjuju. Do jučer su mnogi ti dečki bili sretni da su s nama u reprezentaciji, da su dobili priliku, a deset dana nakon toga pljuju po nama kao da smo mi nitko i ništa. I to je kao u redu, treba podržati.

Razljutio vas je Halil Jaganjac u igri?

- Bio sam ljut, ne skrivam. Halil je fizički dominantan, ta njegova igra je jedan na jedan, faul ili šut, to mu se na taj način u Bundesligi tolerirati neće. Mora se još puno dokazati. Halil je odličan, vođa je, ali takav rukomet kojem on teži još uvijek može igrati samo Nikola Karabatić, a on je jedan. Imali su šansu da nas dobiju, ali nisu je iskoristili.

Želimo punu Kutiju

Nije bilo lako kao nedavno u ligi?

- Mi smo krenuli agresivno, ali ne kako treba. Jelinić nam je protrčavao iza leđa, loše smo se vraćali u obranu. U finalu jesmo mi favoriti, ali tu su šanse uvijek 50:50. I zato te neke stvari treba popraviti, jer u Ligi prvaka, te neke stvari je teško dostizati. Uostalom, nama se to ove sezone događalo, pa možda zbog toga nismo prošli.

No, skupili ste se na kraju?

- Drago mi je zbog ovih dečki koju su mlađi, jer držiti pod tenzijom tu momčad je jako važno, što mislim da nas trojica starijih iskustvom možemo. Ne možeš igrati ni na balote kada si opušten. Imali smo problema ove sezone s ozljedama i druge vrste, bili smo četiri treninga u komadu prije prve utakmice, a sada smo imali tjedan plus. To je puno, jer napad se trenira danima, mjesecima dok sve ne dođe na svoje mjesto. I stvarno smo odigrali dobro, a obrana je naš zaštitni znak cijele sezone makar nam golmani nisu briljirali, ali je Slavić obranio neke lopte na kraju i pomogao u svemu.

Priči nije kraj?

- Slavlje je bilo, ali je završilo i opet je u subotu utakmica u kojoj želim punu Kutiju šibica. Želimo pobijediti u te dvije utakmice i završiti tu priču.

Bolje da je napeto

Vratio se na nedjelju.

- Gledao sam odmah ujutro kada sam ustao, prštalo je od energije i mislim da utakmica nije ni u jednom trenutku bila sporna. A sinoć vrtim one koji su nas pljuvali i gledam i skoro nigdje ne piše da je Zagreb osvojio Kup, a meni je to ružno i tužno. Ali, tko gubi, ima pravo da se ljuti.

I zaključno.

- Bolje da je napeto, svakom igraču je onda ljepše igrati, ali treba samo malo više poštovanja. Ja nisam u knjižnici odrastao, a bio sam mlad, mislio sam da sam bolji od mnogih, a nisam bio i nisam prošao preko noći i Zagreb i Pariz i Atletco i Berlin i reprezentaciju. To sigurno nešto vrijedi - zaključio je Jakov Gojun.

Linker
16. travanj 2024 10:12