Nexe - Gorenje









 

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
EHF EUROPSKA LIGA

Nexe na domaćem terenu premoćno pobijedio Gorenje i tako mu vratio za jedini dosadašnji poraz

Nexe iz Našica je s 31:23 pobijedio Gorenje Velenje i upisao četvrtu pobjedu u skupini C
Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2021. 22:41

U susretu petog kola C skupine EHF Europske lige Nexe je u Našicama pobijedio Gorenje Velenje sa 31:23 ostvarivši četvrtu pobjedu u skupini.

Slovenski sastav je do sada jedini pobijedio našičku momčad, sredinom studenog u Velenju je bilo 34:28. Međutim, u uzvratnom dvoboju odabrnici Branka Tamšea su bili bolji i zasluženo su slavili s osam razlike što je važno ako će se zatvoriti krug ove dvije momčadi.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu, nakon osam minuta imao je vodstvo 6:2. Gorenje se vratilo smanjivši na 6:5, no uslijedila je nova serija hrvatskog sastava za +6 (12:6). Do kraja poluvremena slovenska momčad je smanjila na pet golova zaostatka (14-9).

U prvih sedam minuta nastavka gostujući sastav je stigao na samo -2 (16:14). Tamše je pozvao minutu odmora, a njegova momčad potom odgovorila serijom 3:0 za 19:14. Nexe je držao prednost, da bi u 52. minuti poveo sa šest razlike (25:19), a minutu kasnije i s velikih +7 (26:19). Na koncu je završilo 31-23.

Nexe su do pobjede predvodili Halil Jaganjac s devet golova, Fahrudin Melić s golom manje, te Marin Jelinić koji je postigao pet pogodaka. U drugom dijelu se razbranio Dominik Kuzmanović, koji je ušao u igru nakon što se ozlijedio Moreno Car. Mladi vratar je sakupio osam obrana, dok je Car imao šest.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Ibrahim Haseljić sa šest i Tilen Sokolić s pet golova.

Švedski IK Savehof je pobijedio francuski PAUC sa 33:31.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Elias Ellefsen a Skipagotu sa 10 i Gzim Salihi sa šest golova, dok je u suparničkim redovima Kristijan Orn Kristjansson zabio sedam golova. Hrvatski rukometaš Marko Račić za francuski sastav je postigao dva gola.

Istim rezultatom je Magdeburg bio bolji od Logrono La Rioje. Michael Damgaard i Ingi Magnusson su postigli po sedam golova za domaćine, dok je u španjolskim redovima Agustin Casado Marcelo zabio čak 16 golova.

Na ljestvici vodi Nexe s osam bodova, Magdeburg ima bod manje i utakmicu manje, dok je Savehof treći sa šest bodova uz također susret manje.

Iduće kolo je 7. prosinca, a Nexe gostuje kod Magdeburga.

Linker
19. travanj 2024 01:56