Branko Tamše
 GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
LIJEP POBJEDNIČKI NIZ

Nexe osigurao osminu finala Europske lige: ‘Čestitke dečkima iako su imali periode igre koje ne želim‘

‘Igračima sam već rekao to, još ću ih upozoravati na to. Mislim da smo na dobrom putu‘, kaže Tamše
Piše: Srećko SobodićObjavljeno: 17. veljača 2021. 19:06

Rukometaši Nexea u srijedu su osigurali nastup u osmini finala premijernog izdanja EHF Europske lige, tako što je moskovski CSKA drugi dan zaredom svladao Alingsas s 28-27 te su Našičani postali nedostižni za švedsku momčad.

Rukometaši Nexea u Europskoj su ligi ostvarili treću pobjedu u nizu. Protiv Bešiktaša dva puta (32:26, 31:25) istovjetna razlika (+6). Bila su to prigode da trener Tamše isproba sve igrače koji su mu trenutno u kadru. Kao što se zna od prije nema Buvinića, Pešića, Vozaba i kapetana Mrđenović.

Manje-više moglo bi se reći kako su svi zadovoljili, prednjačili su vratari i Jaganjac koji je u drugoj utakmici manje bio na terenu. Ova, zadnja četvrta pobjeda u C skupini Europske lige vodi Nexe u osminu finala. CSKA, koji u utorak dolazi u Našice i koji je dobio u gostima Alingsas, je prigoda da za još jednu pobjedu ali i uzvrati Rusima za težak poraz u Moskvi.

"Čestitke dečkima iako su imali neke periode koje ja ne želim. Ali dobro, to je živa igra, to je rukomet to je takav sport. Još jedanput ću naglasiti da Bešiktaš nije imao što izgubiti. Mogao je puno dobiti. Danas je bio i „domaćin“ što se i vidjelo. Tako da moram reći da neki periodi, neke crne minute, počekat prvog poluvremena, ajmo reći sredina drugog poluvremena. što si ne smije dozvoliti nikako. Pogotovo ne na domaćem terenu. Igračima sam već rekao to, još ću ih upozoravati na sve to. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo iz dana u dan izgledati još bolje i bolje. Još su tu neke stvari za koje trebamo vremena. Ali sve u svemu tri od tri za sada. I sve ok", rekao je po završetku susreta Branko Tamše.

U ove dvije utakmice vratari vrlo dobri. U prvoj Car u drugoj Mihajlović. Pokazali ste da imate karakter. Imali ste lijepe serije u ovoj drugoj utakmici protiv Bešiktaša. Ovo je treća pobjeda u nizu. A sada vam slijedi priprema za CSKA (23.2.), još jedna zahtjevna utakmica.


"Ima lijepih detalja iz ovih utakmica. To su ti lijepi detali, ali rekao sam to je sada za mene zaboravljeno, za igrače isto. Moramo se sada malo odmoriti, dobro smo trenireali. Puno smno trenirali i zato mislim da je mali umor kod igrača. A sada ćemo se osvježiti i idemo punom parom dalje. Znamo tko je CSKA, kako je bilo u Rusiji. Mi ćemo se sigurno dobro pripremiti, jedva čekam tu utakmicu. Dečki su dobili dva dana odmora, zaslužili su. Što se tiče odsutnih igrača, zasad je Mrđenović vrlo blizu. Nadam se da će biti sve ok, da ćemo biti u kompletnoj postavi", zaključuje Tamše.


EHF Europska liga, skupina C

CSKA - Alingsas 28-27

Ljestvica

1. Magdeburg 7 6 0 1 240-182 12

2. CSKA Moskva 6 5 0 1 175-152 10

3. Montpellier 5 4 0 1 158-116 8

4. Nexe 8 4 0 4 212-216 8

--------------------------------------------------

5. Alingsas 8 2 0 6 211-239 4

6. Bešiktaš 8 0 0 8 183-284 0

Linker
25. travanj 2024 16:21