VLADO KOS Cropix
EUROPSKA LIGA

Nexe stigao do sedme pobjede u Europskoj ligi, Našićani u gostima srušili Balatonfuredi

Našičani u sljedećem kolu dočekuju austrijski Alplan Hard i pobjedom bi osigurali naslov pobjednika C skupine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. veljača 2023. 19:24

BALATONFÜREDI - NEXE 28:31

BALATONFÜREDI: Ando (14), Lovistyek; Kemeny, Sretenović 8, Varga 1, Boka 1, Szmetan 1, Nemeth 2, Szöllosi, Vari, Denes, Malinović 2, Hornyxak 7(2), Szücs 6, Vajda, Brandt. TRENER: Laszlo György.

NEXE: Kuzmanović 1 gol (4 obrane), Car 1 (4); Račić, Bakić 1, Mileta, Jelinić 5, Manci Mičević 1, Blažević, Velkavrh 1, Severec 2, Moslavac 6, Tomić 1, Melić 4(2), Markušić 1, Pribetić 7, Jukić. TRENER: Branko Tamše.

SEDMERCI: Balatonfüredi 2(2), Nexe 3(2).


Novu pobjedu ostvarili su rukometaši Nexea na gostovanju kod mađarskog Balatonfüredija. Šesti put trijumfirali su Našičani u skupini C Europske lige i tako zadržali vodeću poziciju sa samo jednim porazom u dosadašnjih sedam nastupa.

- Nije nama cilj prvo mjesto, nego idemo iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Pohvalio bih naše navijače koji su došli iz Našica, isto tako i igrače, znao sam da će biti jako teška utakmica. Balatonfüredi ima relativno dobru ekipu koja je opasna na svom terenu, hvala igračima što su se potrudili i što smo osvojili ta dva jako bitna boda – rekao je trener Nexea Branko Tamše.

Njegova je momčad cijelu utakmicu kontrolirala zbivanja na terenu, a rezultatski se odvojila sredinom prvog poluvremena. U nastavku je bilo i +5, da bi se domaćin u 55. minuti uspio vratiti na samo dva pogotka zaostatka (27:29). No, nije mađarska momčad imala snage za nešto više, Gromovi su zrelom igrom rutinski priveli susret kraju.

Nije Nexe bio kompletan u Veszpremu, nedostajali važni igrači Kević, Vejin i Sršen. No, ostvarena pobjeda time još više dobiva na značaju.

- Očekivali smo tešku utakmicu s obzirom na to da nam je nedostajalo par igrača, no ni oni nisu bili kompletni. Hvala našim navijačima, bilo je lijepo igrati. Igrali smo dobru obranu, dobro smo vukli, a njihov je golman izvrsno obranio par lopti što nas je baš iznenadilo. Ipak, najvažnije je da smo osvojili nova dva boda i da smo zadržali vodeću poziciju – izjavio je Dorian Markušić.

Našičani u sljedećem kolu dočekuju austrijski Alplan Hard i pobjedom bi osigurali naslov pobjednika C skupine.

Nexe ima 14 bodova, a španjolski Granollers i portugalski Sporting po 10 bodova.

Linker
20. travanj 2024 00:29