Halil Jaganjac (Nexe)
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
BEZ PROBLEMA

Nexe u prvom europskom dvoboju lagano sredio Poljake, uzvrat u Našicama igra se već sutra

Grupa Azoty Unia je formalno bila domaćin, ali Našičani su slavili sa 28:23.
Piše: HINAObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 21:16

Rukometaši našičkog Nexea pobijedili su poljsku momčad Grupa Azoty Unia iz Tarnowa sa 28-23 (17-6) u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za EHF Europsku ligu, koja je odigrana u Našicama, iako su Poljaci formalno bili domaćini.

Uzvrat je na rasporedu već u srijedu, ponovno u Našicama.

Nexe je nakon prvog poluvremena imao velikih 11 pogodaka prednosti (17-6), koju je još i povećao početkom nastavka do najvećih +12 (20-8). No, u sljedećih šest minuta Poljaci su postigli sedam, a Nexe samo jedan pogodak pa je prednost Našičana prepolovljena.

Momčad iz Tarnowa je u 57. minuti uspjela smanjiti zaostatak na samo tri pogotka (25-22), ali su Našičani ipak uspjeli doći do pet golova zalihe za uzvratni dvoboj.

Po pet pogodaka za Nexe postigli su Predrag Vejin i Marin Jelinić, a po četiri Halil Jaganjac i Mario Tomić. Strijelce poljske momčadi je sa sedam golova predvodio Ukrajinac Taras Minockij.

U kvalifikacijama EHF Europske lige nastupit će i Poreč koji za suparnika ima islandski Valur. Dogovorom klubova obje će utakmice biti odigrane u Poreču, prva 3. rujna, a druga dan poslije.

Mjesto u grupnoj fazi natjecanja izborit će momčadi koje prođu dva kvalifikacijska kruga.

Linker
19. travanj 2024 06:41