MARKO TODOROV Cropix
IMA NADE?

Njemački velikan izgleda blijedo, klub trese kriza, a odgovornost su preuzeli - igrači

Vrhunac je bio poraz u Kupu kod kuće od Wetzlara, treba nadoknadit bodove, ali prvenstvo je još dugo
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. listopad 2023. 23:37

Kriza trese Kiel. Aktualni njemački prvak ima šest bodova iz šest odigranih susreta u prvenstvu Njemačke.

Kiel koji je uglavnom uvijek maksimalan s time je u popriličnom problemu, a da prvenstvo praktično nije ni počelo. Dakle, Kiel je izgubio u Magdeburgu i Flensburgu, izgubio je doma od Melsungena, a onda je sve začinio porazom u Kupu Njemačke doma protiv Wetzlara.

Ni u Ligi prvaka ne stoje onako kako su izgledali na startu u Zagrebu, ali su još uvijek maksimalni, makar su teškom mukom dobili susret u Bitoli za koji su smatrali, bit će lako, ali je bio savršeno upozorenje za probleme koji će se dogoditi naknadno. No, danas očito lakih protivnika nema. Ako ćemo promatrati realno dva poraza u toj priči bodu oči, jer izgubiti u Flensburgu i Magdeburgu nije nimalo neobično.

image
RONNY HARTMANN Dpa Picture-alliance Via Afp

Ipak, doma ispasti u Kupu u Wetzlara i biti pometen od Melsungena, e to je već problem zbog kojeg je javnost ustala i mnogi smatraju da je to dovoljno da glava odleti prvom treneru Filipu Jichi, kao što je to inače u takvim slučajevima.

No, javnost u Kielu je bitna, ali ne i ona koja odlučuje i Jicha će kako stvari stoje ići dalje. Čeka ga prvenstvo sa Hamburgom, Leipzigom i Lemgom, pa Liga prvaka sa Kielcem, Kolstadom i PSG-om, puno novih prilika da se stanje poboljša.

Treba biti realan i reći da je Kiel koliko god jak i koliko god bio pojam, uoči sezone ostao bez dva ključna igrača Sagosena i Landina, da su se ozlijedili Pekeler, Weinhold i Gerard, a sve skupa to je ostavilo trag, makar Kiel ima moć, ima dobru momčad i puno se lakše krpa nego recimo netko poput našeg Zagreba.

U obranu momčadi na stranicama lokanog lista prvi je stao Patrick Wiencek koji je najbolji igrač Kiela ove sezone i jasno poručio javnosti:

image
FRANK MOLTER Dpa Picture-alliance Via Afp

- Svi smo iza Filipa Jichu. I to nije taktički problem ili problem u stavu na terenu. Problem je što mi igrači griješimo, ne pogađamo gol i to se vidi na rezultatima. Teške faze su normalne u sportu. To sam već iskusio s THW Kielom. Tada smo pod vodstvom Alfreda Gislasona imali fazu u kojoj smo na kraju završili tek peti. A u sezoni nakon toga smo osvojili EHF kup i DHB kup. Važno je da naučite iz toga i da se ponovno ‘izvučete‘ u nekom trenutku. Neizvjesnosti se najbrže oslobađamo najboljim utakmicama. I upravo se tu moramo vratiti u igru, da imamo više uspješnih utakmica kao tim.

I tu se čini se završila kriza u Kielu. Ono što ostaje je da su iz Kupa ispali, da će u prvenstvu teško nadoknaditi bodove protiv Melsungena, no sezona je dakako još na početku i u njoj će se još jako puno toga događati.

Linker
06. svibanj 2024 09:27