Utučeni Norvežani nakon poraza od Španjolske

 Stian Lysberg Solum/NTB/AFP
RUKOMETNA DRAMA

Norvežani angažirali psihologa da pomogne tragičaru Bjørnsenu: ‘Osjećam se kao žrtveni jarac‘

Vratar Torbjørn Bergerud izjavio je da je atmosfera u svlačionici "jako, jako tužna"
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. siječanj 2023. 11:11

Norveški rukometaši pokušavaju se oporaviti od traume koju su doživjeli u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Gdanjsku. Poraz od Španjolske u produžecima (34-35) jedan je od najšokantnijih u povijesti njihove reprezentacije, nakon što su nekoliko sekundi prije kraja imali vodstvo od 25-24, loptu u rukama i otvoren put prema polufinalu.

Dramu najintenzivnije proživljava Kristian Bjørnsen, koji je u tom posljednjem napadu išao vraćati loptu u natrag, zbog čega je dosuđen pasivni napad, nakon čega su Španjolci u zadnjoj sekundi zabili za produžetke. Norveški mediji javljaju da se momčadi pridružio psiholog Erik Hofseth i spreman je pomoći Bjørnsenu koji je pod teškim kritikama.

- Osjećam se kao žrtveni jarac. Mojih devet golova sad je potpuno besmisleno. Imao sam priliku koju sam trebao iskoristiti, ali sam je prokockao. Nažalost, ispali smo zbog moje pogreške - izjavio je 34-godišnjak nakon utakmice.

Aftenposten prenosi da će izbornik Jonas Wille razmotriti koje bi poteze stožer reprezentacije mogao poduzeti da također pomogne Bjørnsenu.

- Moramo za početak razgovarati s njime, čuti kako se osjeća i što mu treba. U svakom slučaju, dat ćemo mu veliku podršku. Srećom, on je čvrst tip i mislim da će se znati nositi s ovime.

Wille je naglasio da će pokušati motivirati momčad za preostale dvije utakmice, kako bi osvojili peto mjesto. Torbjørn Bergerud, koji je protiv Španjolske imao 17 obrana, otkrio je da je atmosfera u svlačionici "jako, jako tužna".

- Bit će jako teško boriti se za peto mjesto nakon što smo sanjali o finalu. Srećom, imamo dan odmora u kojem ćemo pokušati isprazniti glavu.

Linker
20. travanj 2024 15:13