Rukomet, ilustracija
 FRANK FISCHER/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA Frank Fischer/Panthermedia/Profimedia
IMAO JE TEK 20 GODINA

Nova rukometna tragedija: Iznenada preminuo jedan od najvećih talenata u susjednoj državi

Mladi 20-godišnji rukometaš Jedinstva iz Brčkog Aleksandar Marinković iznenada je preminuo u BiH
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2021. 18:55

Svijet rukometa danas je zavijen u crno. Najprije je sve potresla vijest o smrti nekadašnje igračice Podravke Julije Nikolić koja je preminula u 39. godini, a sada već stiže vijest o novoj tragediji. Život je izgubio 20-godišnji bosnanskohercegovački rukometaš Aleksandar Marinković.

Marinković, koji je nastupao za Jedinstvo iz Brčkog, a karijeru započeo u Radniku iz Bijeljine, je slovio za jednog od najvećih talenata u susjednoj BiH. Vijest o njegovoj smrti je duboko potresla sve u Jedinstvu.

"S ogronmom tugom i nevjericom smo primili vijest da nas je naš član, naš sin i brat, Aleksandar Marinković, najbolje desko krilo Republike Srpske, jutros prerano i iznenada zauvijek napustio! Hvala ti za svaku sekundu koju si proveo s nama! Mare, nekad ti je vječna slava", napisali su iz Jedinstva.

Njegova smrt je potresla sve, a brojni prijatelji i poznanici su se opraštali od njega putem društvenih mreža. Isto je napravio i njegov bivši Radnik.

"Ova vijest je pogodila sve u klubu... Tragično je preminuo naš Aleksandar Marinković. Počivaj u miru, sokole, neka te anđeli čuvaju", poručili su iz kluba.

Linker
22. listopad 2021 02:39