ZAGREB - PARIZ 25:24

NOVA SENZACIJA U ARENI Nakon Kiela, Zagreb srušio i bogataše iz Pariza!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. prosinac 2014. 21:14

Posljednja utakmica ovog dijela Lige prvaka prije stanke za SP . Svi drugi su odigrali, osim Zagreba i Pariza prije. A Zagreb i Pariz igrali su utakmicu reklo bi se za prestiž. Parizu nije bilo presudno jer je broj 2 gotovo zagarantiran,a do broja 1 nije mogao. Zagrebu je pak puno važnija i ključna utakmica s La Riojom u veljači koju se ne smije izgubiti, bez obzira na Pariz. A Pariz je bio samo dobar ulog za atmosferu i za moguću lakšu utakmicu s La Riojom u kojoj bi uz pobjedu s Parižanima i bod bio dostatan za broj 3 u skupini.

Pariz je došao u kompletnom sastavu, osokoljen pobjedom protiv Montpelliera od čak 16 golova razlike. Pod dojmom da je kvaliteta konačno došla na svoje stigli su u Zagreb.

A Zagreb oslabljen, Čelica ne smije, Pavlović ne može, Manadalinić se tek oporavlja, Joso Valčić ozlijeđen, vanjska linija maksimalno tanka. No, srce je bilo ključ dobrog zagrebovog otpora i igre što ove sezone nije više novost.

U prvom dijelu spojili su zagrebaši i dobru obranu i dobar napad i reklo bi se iznad očekivanja ostvarili prednost protiv Parižana. Zagreb je igrao agresivno prema Mikkelu Hansenu. Pritisak je bio konstantan, no stekao se dojam da Parižani zabijaju golove puno lakše. No, u trenucima kada je Filip Ivić nanizao obrane u seriji, zagrebaši su došli do prednosti koju su sačuvali do kraja prvog dijela.

Treba reći da je vrlo hrabro igra Obranović, da je nakon ozljede neočekivano dobro igrao Josip Valčić. Počeo je Zagreb u obrani sa Kovačevićem na dvojci jer je Vujović nastojao jedinom 'lijevom' napadaču Obranoviću dati priliku da dođe do daha. Uspio je. Zagreb je uz sve probleme djelovao čvrsto. Nije dopustio Voriju da usmjeri igru Parižana, pa da nije bilo Narcissea koji je u prvom dijelu nekoliko puta išao doslovno na glavu Pariz je mogao biti i u težoj situaciji. Djelovali su s obzirom na kvalitetu koju imaju previše rutinerski, previše sporo, s vrlo malo energičnosti i baš u tom segmentu Zagreb je uspio napraviti dobru prednost na svojoj strani.

Thierry Omeyer imao je nekoliko sjajnih trenutaka, no hrabri zagrebački šutetri uspjeli su ga razočružati,a Zlatko horvat na penalu i naljutiti. Velikom Therrryju puknuo je lob, pa je pogled Francuza bio 'moja mater te traži'. No, Vujović je onda Horvata malo odmorio, stavio Rakovića, pa je Zagreb ponovo došao do nekih drugačijih golova. Bilo je tu i kontri i dobre obrane i dobrog napada i bio je to u prvom dijelu najbolji Zagreb ove sezone.

Zagreb se lavovski borio, ali je Thierry Omeyer počeo u drugom dijelu dosezati radnu temperaturu, pa je Pariz počeo stizati. Došao je na 17:17, zagreb je imao isključenja Tončija Valčića i Čorića u nizu od minute i pol, a s druge starne sličnog bilo nije, no pariz niej uspio u tom trenutku prednost iskoristiti i Zagreb se u kompletnom sastavau nakon toga digao do 20:17, čak je i Vuglač fulao čistu kontru što je moglo već sredinom poluvremena loše izgledati za Parižane.

Lijepo je bilo vidjeti da se vratio i Stipe Mandalinić, a Stipe k'o Stipe nema 'hlađenja puške'. Ušao je i zabio dva gola i poručio Omeyeru da se spremi na još veći posao.

Obrana Zagreba strašno se borila s Parižanima, posebno se koncentrirala na Hansena kojem je Brozović napravio puno problema, a stisnuti Hansena značilo je obaviti pola posla i to je Vujović sjajno iskalkulirao.

Parižane je počela loviti panika nakon što su u zadnjih deset minuta ušli s minus 4. Vidjelo se da obranu žele pojačati do granice grubosti, vidjelo se da u napadu idu na glavu probijati obranu Zagrebu, ali to je bila šansa koju je zagreb priželjkivao protiv velikog protivnika. Koju je Filip Ivić trebao uz dobru obranu kapitalizirati u konačni uspjeh.

Tada je počela drugačija utakmica, Zagreb je ponovo bio s igračem manje, a Pariz je stiskao i došao na 24:23. No, Josip Valčić diže na 25:23, a Arena reagira na sudačke odluke i počinje osjećati da bi se mogla dogoditi senzacija.

Vuglač zabija pod velikim pristiskom za 25:23, Accambray radi probijanje i Zagreb ima minuti i pol do kraja kontrolu utakmice na +2. Ne uspijeva zabiti, uspjeva Accambray ali pobjeda ostaje. Strašna pobjeda!

- Znali smo da ne smijemo izgubiti previše lopti, ne žuriti. Imali smo i malo sreće, ali to je sastavni dio sporta. Naravno da je zadovoljstvo veliko kada dobiješ i Pariz i Kiel u kratko vrijeme. Nošeni tom pozitivnom euforijom mi ćemo nastojati dobiti i utakmice koje su nam ostale do kraja polusezone - kazao je Vujović nakon utakmice.

Phillipe Gardent, trener Pariza, pokušao je biti pozitivan.

- Čestitam Zagrebu, bio je onakav kakvog smo očekivali. Mislim da smo pokazali dobrih stvari u obrani, ali smo zakazali u napadu, imali smo prazan hod 5-6 minuta i zbog toga bili stalno iza Zagreba, a tako je teško dobiti utakmicu.

Marko Kopljar bio je razočaran i kratak:

- Zagreb je zaslužio čestitke. Odlična obrana, dobar napad. Mi nismo odigrali dobro.

Filip Ivić je poentirao pred novinarima nakon sjajnih obrana.

- Velika je spoznaja da možemo igrati s Parizom. Čekaju nas važne utakmice s La Riojom i Metalurgom, tu trebamo graditi svoje misli prema osmini finala. Sretan sam što se publika digla na noge, bodrila nas i ponijela do velike pobjede.

Igor Vori:

- Mi umjesto da naplatimo euforiju protiv Montpelliera, vratimo sve na početak. Zagreb je bio dobar, agresivan, zasluženo je pobijedio.

PPD Zagreb – Pariz 25-24 (14-13)

Arena Zagreb, Gledatelja: 14.000. Suci: Stolarovs i Licis (Litva)

PPD ZAGREB

Mihić 1 - -

Brozović 1 - 2

Stepančić 2 - -

Čorić - - 2

Šebetić 2 - -

Raković 1 - -

Horvat 5 2/3 -

Šušnja - - -

J. Valčić 4 - -

T. Valčić - - 2

Mandalinić 2 - -

Obranović 5 - 2

Vuglač 1 - 2

Kovačević 1 - 2

Ukupno 25 2/3 12

Vratari

Ivić 15

Stevanović -

PARIZ

Melić 2 - -

Accambray 1 - -

Vori 1 - 2

N’Diaye - - -

Barachet 2 - -

Gojun - - 2

Gunarsson 2 - -

Abalo 3 - -

Hansen 3 2/2 -

Narcise 6 - -

Honrubia 2 - -

Kopljar - - -

M’tima 2 - 2

Bojinović - - -

Ukupno 24 2/2 6

Vratari

Annonay -

Omeyer 10

Linker
18. lipanj 2024 16:48