VLADO KOS/CROPIX Cropix
IZJAVE NAKON POBJEDE

Nova zvijezda Hrvatske briljirala, ali nije bilo idealno: ‘To nam se ne smije događati!‘ Rus istaknuo - Šipića

‘Mi smo tim. Danas je kolektiv izbacio Martinovića, sutra će nekog drugoga‘, kaže izbornik Horvat
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. siječanj 2022. 19:15

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom je pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo protiv Rusije u Osijeku pobijedila sa 30:24 (15:12). Kada dobiješ dobrog protivnika šest pogodaka razlike, kada primiš 24 gola od čega 21 iz igre, ne treba biti previše sitničav, iako je očito da obrambenih i napadačkih problema ima još dosta.

Izbornik Hrvoje Horvat nakon pobjede je govorio bez euforije...

- Utakmica nije bila toliko bitna rezultatski, iako smo željeli pobijediti, jer s pobjedama momčad raste. Ostavili smo dosta prostora pivotu koji se nazabijao, napravili su nam neke probleme u tranziciji koje ne želimo... Napravili smo nekakve planove za ove dvije utakmice, u drugom susretu ćemo nastojati biti drugačiji. Ovisit će neke stvari i o sastavu, o tome hoće li Mandić i Mamić moći igrati.

image


VLADO KOS/CROPIX Cropix

Možete li nekoga istaknuti?

- Mi smo tim. Danas je kolektiv izbacio Martinovića, sutra će nekog drugoga - rekao je izbornik.

Ivan Martinović s deset pogodaka bio je naše prvo ime.

- Prvo, dobro je da smo dobili utakmicu. I sam ja sam u drugom dijelu previše griješio u obrani, a svi skupa se također možemo popraviti. Želim preuzeti odgovornost, to je danas išlo dobro. Pobjeda znači za samopouzdanje uoči Eura i zato očekujem da ćemo i u drugom susretu s pobjedom otići na Euro.

Koliki je stres živjeti s ovom koronom za sve vas?

- Jest neugodno, ali ne treba se s time previše opterećivati. Treba gledati naprijed.

Ivanu Čupiću nije išlo, ali nikad ne bježi od mikrofona.

- Prava prijateljska utakmica. Promašeno je puno i previše zicera, a to se ne smije događati. Mi smo dvaput morali prelomiti utakmicu zbog toga. Svi su igrali, svi su dali svoj doprinos, to je za ovu fazu priprema sve očekivano. Sada se pripremamo za drugu utakmicu.

Nismo bili kompletni?

- Istina, ali ima nas što nas ima, tu smo da se borimo i da patimo i to je to. Nadam se da će nas sve ove nedaće zaobići i da ćemo nastaviti rasti do polaska u Szeged - zaključio je Ivan Čupić.

Velimir Petković, trener Rusa nakon poraza je zaključio:

- Najbolji igrač napravi pet grešaka u pet minuta i Hrvatska ode na visoku razliku. Žitnjikov si to ne smije dopustiti. To je u ovakvim utakmicama jako teško stizati. Ima puno dobrih stvari, mogli smo i neke pustiti više da igraju pa bi možda ispalo bolje, ali vidjeli smo što možemo. Šipić nam je napravio dosta problema, ali sve u svemu sam zadovoljan, iako ne volim izgubiti. Šest je puno, nismo zaslužili toliko izgubiti. Uz sve i dosta smo trenutno oslabljeni, tako da vjerujem da će do starta Eura biti bolje.

Linker
25. travanj 2024 17:03