Tomislav Grahovac
 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
POSLUŠAN ‘ŽENSKI GLAS‘

Novi kalendar ženskih rukometnih liga bit će sastavljen i predložen do kraja tjedna

U Zagrebu je održan sastanak između predstavnika HRS-a i prvoligaških ženskih rukometnih klubova
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 21. travanj 2021. 18:06

Hrvatski rukometni savez nije mogao ostati gluh na inicijativu 41 od 47 hrvatskih ženskih rukometnih klubova koji nastupaju u 1. HRL i tri druge lige i na njihov zahtjev da se promijeni odluka UO HRS-a o višetjednom zastoju liga. U srijedu je u Zagrebu na poziv čelnika HRS-a održan višesatni sastanak, a premda nema konačne odluke, prema svemu sudeći žene u Hrvatskoj neće mirovati do sredine svibnja kako je prvotno bilo odlučeno.


U ime HRS-a sastanku su prisustvovali predsjednik Tomislav Grahovac, glavni tajnik Damir Poljak, predsjednik Nadzornog odbora Romeo Vrečko, povjerenik za natjecanja Ante Ančić, te predsjednik Udruge sudaca Boris Milošević.


Od 11 pozvanih klubova 1. HRL rukometašica sastanku se odazvalo njih devet. Podravku Vegetu predstavljala je direktorica Vlatka Mihoci, Lokomotivu Zagreb direktorica Klaudija Bubalo, Koku izvršni direktor Damir Premužić, Dalmatinku tajnik Stipe Tomašević, Dugo Selo ’55 Nenad Plašić, Osijek sportski direktor Goran Crnov, Zrinski sportska direktorica Ljubica Vrbančić, Umag predsjednik Dean Hrelja i predsjednik Bjelovara Dario Pleško.


- Naravno da smo zadovoljni, prije svega što se našlo prostora i vremena da se ostvari dijalog sa ženskim klubovima, a mi smo, naglašavam, zastupali i sve drugoligaše koji zbog epidemiološke situacije nisu pozvani na sastanak - rekla je Vlatka Mihoci u ime ženskih klubova.


Konačna odluka kad će se nastaviti ženska prvenstva jučer nije donijeta, ali i to bi se trebalo dogoditi jako brzo.
- Nije, ali će biti donijeta najvjerojatnije danas ili sutra, mi smo iznijeli svoje prijedloge i vjerujem da će u tom svjetlu biti sastavljen kalendar za dalje natjecanje i predložen svima nama.


Potvrđuje to i izjava Tomislava Grahovca, predsjednika HRS-a, objavljena na službenoj stranici Saveza:
- Nekakav zajednički dogovor je da se po prijedlozima koji su izneseni u dan do dva donese odluka. U ovom trenutku ne bih iznosio nikakve datume o nastavku prvenstva, prijedlozi postoje, a naša Natjecateljska komisija sad mora vidjeti na koji način bi to bilo izvedeno, jer ima niz elemenata koji se trebaju uzeti u obzir, ne samo ligaški dio, nego i zaostale utakmice, ali i Kup utakmice te utakmice Lokomotive u Europi.


Šteta što se o “niz elemenata” nije vodilo računa i prije donošenja odluke UO HRS-a, ali dobro je što ima volje za promjene na bolje.
- Vidjet ćemo i kako će ići ritam cijepljenja, a ovaj tjedan bi ono trebalo krenuti pa će i to sigurno utjecati na nastavak natjecanja - dodao je predsjednik Grahovac.


Prema informacijama koje imamo ženski klubovi su izvijestili čelnike HRS-a i kako je pokrenut postupak za formiranje Udruge ženskih rukometnih klubova, što je sasvim sigurno nešto što im u budućnosti može itekako pomoći da se izbore za svoje interese.

Linker
20. travanj 2024 04:46