Hrvoje Horvat
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
PRED KLJUČNU UTAKMICU

Novi problemi za Hrvatsku nakon pobjede, izbornik ostaje bez još dvojice Kauboja!? ‘Pao je na ruku...‘

U Mađarskoj nas čeka veliko iskušenje, domaćin je u ovoj situaciji apsolutni favorit, kaže izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. travanj 2021. 21:43

U dvoboju 4. kola EHF EURO Kupa hrvatski rukometaši su u Varaždinu slavili protiv Slovačke s 26-23 (12-13). Izabranici Hrvoja Horvata, koji igraju u bitno pomlađenom sastavu, stigli su i do četvrte pobjede u ovom natjecanju i druge u Varaždinu u samo dva dana protiv Slovačke.

Plan je ispunjen, ali novi problemi su stigli Hrvoja Horvata.


- Ne znam što će biti sa Šušnjom i Gadžom. Šušnju su stisla leđa, Gađa je pao na ruku, ostali smo bez njih i upitno je hoće li moći igrati u Veszpremu. Ta ispadanja poremetila su nam sustav igre u obrani, pa smo imali dosta problem s ritmom, ali smo na kraju velikim motivom i voljom igrača uspjeli doći do pobjede.


Analizirao je...
- Dosta problema nam je stvorila igra protivnika 7 na 6. U startu smo dolazili do šanse, ali nam realizacija nije bila na potrebnoj razini da se odlijepimo i tako smo došli u probleme. No, dečki su pokazali karakter i to je dobro za vidjeti. U Mađarskoj nas čeka veliko iskušenje, domaćin je u ovoj situaciji apsolutni favorit, ali vjerujem u ove dečke i da će priliku koja im se ukazala iskoristiti na najbolji mogući način - zaključio je Horvat.


Tin Lučin bio je naš najbolji pojedinac. Vukao je do pobjede, makar je dosta promašivao, ali hrabro je uzimao odgovornost.
- Bilo je dobro, više je vukao Pavlović nego ja, ali mislim da smo ispunili cilj. Izvukli smo se iz minusa, vidjela se velika želja i mislim da je to dobra vijest za nas. U Mađarskoj će sigurno biti teže, ali takve utakmice su izazov za svakog igrača i ne sumnjam da ćemo odgovoriti na pravi način. Umor? Ma nema ga, navikli smo u ovoj koroni igrati u tom ritmu, tako da je to već normalno - zaključio je Lučin, najveći dobitak ove dvije utakmice.


Vlado Matanović odigrao je dobru rolu na desnom krilu.
- Moglo je i bolje, posebno u obrani. No, puno mladih i novih igrača, malo više umora se nakupilo i to se odrazilo na ritam. Dobro će nam doći dan odmora i nadam se da ćemo kompletni na Mađare.


Debitirao je i Karlo Godec i to s dva gola.
- Naravno da sam sretan, dva gola su bitna, ali obrana još bitnija. Nije bilo treme ni kada sam dobio šut odmah nakon što sam ušao. Zato sam tu.


I tako, od Varaždina smo se rastali u dobrom raspoloženju.


Mađari pokazali iznimnu klasu

Koliko su jaka i ozbiljna selekcija Mađari su pokazali pobjedom protiv Španjolske u Pontevedri 30:28 (14:15). Kod Španjolaca su Sarmineto sa 6 i Figueras sa 8 pogodaka dominirali, a kod Mađarske Banhidi 8, Mathe i Szita po 4 pogotka.

Tako ćemo u Veszpremu u subotu igrati dvoboj za broj 1 u kojem ne smijemo izgubiti ako želimo taj naslov više od četiri razlike ili četiri pod uvjetom da zabijemo više od 27, jer smo Mađarsku u Osijeku svladali 31:27.

Usput, u Lleiriji u subotu igraju Španjolska - Slovačka, no taj je susret bez pravog značaja nakon poraza Španjolaca od Mađara.

Linker
20. travanj 2024 13:46