FRANK HOERMANN/SVEN SIMON
DOMAGOJ DUVNJAK

Odigrao je najbolju godinu karijere, a možda tek sad ulazi u ‘zlatno‘ razdoblje rukometnog puta

Hrvatski rukometni reprezentativac iza sebe ima razdoblje koje će pamtiti.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. prosinac 2020. 13:13

Bila je ovo velika godina za Domagoja Duvnjaka. Na Europskom prvenstvu održanom u siječnju hrvatski je rukometaš bio izabran za najboljeg igrača turnira. Inače, u glasovanju za najbolje igrače sudjelovalo je više od 20.000 navijača te panel EHF-ovih stručnjaka.

“Hrvatski kapetan vukao je svoju momčad do prvog finala EP-a još od 2010. godine. Odigrao je nekoliko herojskih partija i i najzaslužniji je za ulazak Hrvatske u finale EP-a nakon što je u polufinalu protiv Norveške postigao osam golova i realizirao odlučujući sedmerac za produžetke” - pisalo je u objašnjenju ovog izbora.

KLIKNITE OVDJE I SAZNAJTE SVE O IZBORU NAJBOLJIH SPORTAŠA HRVATSKE U 2020. GODINI

Nekoliko mjeseci kasnije, točnije u listopadu, specijalizirani rukometni portal Handball Planet birao je najboljeg svjetskog rukometaša u proteklom desetljeću. Dakako da se među nominiranima našao i Domagoj Duvnjak. I to kao srednji vanjski, iako su ga mirne duše mogli nominirati i kao lijevog vanjskog, odnosno “obrambenog specijalista”. Duvnjak je naime vrhunski obrambeni igrač, a malo tko mu je u svijetu ravan kada s loptom krene u polukontre. Duvnjak je doista igrač bez mane.

Dakako da su toga jako dobro svjesni ljudi koji brinu o njemačkom klupskom rukometu pa je Duvnjak u svibnju i tamo zaslužio priznanje. Izabran je za najboljeg igrača Bundeslige u naprasno prekinutoj sezoni 2019/20. Duvnjak je po drugi put izabran za MVP igrača lige, prvi mu je to put uspjelo još 2013. godine, tada kao igraču HSV Hamburga.

image
Izbor sportaša godine
HANZA MEDIA

“Usmjerava našu napadačku igru, a ujedno je stup u obrambenom bloku. Preuzima odgovornost u kritičnim situacijama, a njegove izvanredne igračke sposobnosti uz borbeni stav odigrale su ključnu ulogu u osiguravanju prvog mjesta”, napisali su Nijemci u obrazloženju.

Domagoju su već 32 godine, polako se bliži veteranskim godinama, ali pogledate li priznanja koja je pokupio u ovoj godini, možda ćete zaključiti da je iza njega najbolja godina karijere. Ili još bolje. Da tek sad ulazi u svoje najbolje rukometne godine. Što bi za Hrvatsku bila fenomenalna vijest uoči godine u kojoj nas čekaju Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.
S pravim Duvnjakom Hrvatska će na te smotre doći u ulozi jednog od favorita...

Linker
23. travanj 2024 17:25