Tin Lučin i Ivan Martinović su bili naši najbolji rukometaši na Euru

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
OCJENE SPORTSKIH NOVOSTI

On je kompletan igrač, definitivno najveće otkriće Eura! Hrvatska je nenadano dobila igrača za budućnost

U prvi plan je iskočilo nekoliko igrača od kojih neki nisu bili u početnim Horvatovim kombinacijama
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. siječanj 2022. 11:26

Hrvatska je remijem protiv Nizozemske završila svoj nastup na Europskom prvenstvu u rukometu. Tri pobjede, jedan remi i tri poraza nisu rezultat koji bi nas oduševio, ali detaljne analize učinjenog tek slijede.

U situaciji u kojoj je koronavirus diktirao natjecanje i sastav naše reprezentacije, izbornik Hrvoje Horvat je u sedam utakmica koristio čak 25 igrača. Još ih je nekoliko bilo u sastavu, ali nisu igrali i po tome je ovo definitivno najspecifičnije natjecanje u rukometnoj povijesti.

Što se tiče prikazanog od strane naših rukometaša, prednjačili su mladi igrači koji u jednom trenutku nisu bili ni u fokusu. Dugogodišnji rukometni novinar i kolumnist Sportskih novosti Dražen Pinević je ocjenjivao nastup naših igrača nakon svake utakmice, a kada se uzme prosjek tih ocjena, onda je ovo poredak naših najboljih igrača na Euru:

Tin Lučin (3,93) - definitivno najveće otkriće Eura, ne samo u hrvatskoj reprezentaciji. Nenadano smo dobili igrača za dugotrajnu budućnost jer je Lučin kompletan rukometaš.

Ivan Martinović (3,93) - uz Lučina najbolji igrač turnira, a to pokazuje i činjenica da imaju identičan prosjek ocjena. Imao je nekih slabih utakmica, ali generalno se na njega može računati što je pokazao protiv Nizozemske.

Zvonimir Srna (3,83) - bio jako dobar protiv Francuske, zarazio se koronavirusom pa se vratio protiv Islanda i Nizozemske gdje je opet pokazao da je jedan od naših glavnih obrambenih igrača.

Mate Šunjić (3,75) - protiv Francuske neocijenjen, protiv Srbije serijom obrana donio veliki zamah momčadi, protiv Ukrajine dobar.

Ivan Čupić (3,33) - nastupio u svih sedam utakmica, protiv Ukrajine nije zaslužio ocjenu. Najbolji protiv Srbije i Islanda, jedan od boljih protiv Crne Gore.

Luka Cindrić (3,33) - došao na utakmicu protiv Srbije nakon izolacije zbog korone, a to mu je bila i najbolja utakmica na turniru. Nakon toga solidan, niti jednom nije podbacio.

Marin Šipić (3,33) - igrao sve utakmice, protiv Islanda nije dobio ocjenu, a protiv Ukrajine i Nizozemske bio sjajan.

Marin Jelinić (3,25) - igrao sve utakmice osim početne protiv Francuske, a najbolji je bio protiv Ukrajine i Islanda.

Marino Marić (3,25) - pokazao klasu odigravši za 'peticu' protiv Danske, odigrao još tri utakmice.

Jakov Gojun (3,10) - stigao popraviti obranu, igrao u pet utakmica, a najbolji zadatak je odradio protiv Islanda kada je odigrao za čistu peticu.

David Mandić (3,00) - nedostajao nam je. Odigrao dvije utakmice, protiv Francuske odličan, protiv Crne Gore se utopio u sivilo momčadi.

Ivan Pešić (2,92) - branio u svim utakmicama osim protiv Danske. Odličan proti Islanda, dobar protiv Francuske, ostalo je moglo i moralo bolje.

Ante Gadža (2,92) - da nije bilo utakmice protiv Islanda koju je odigrao dobro i postigao pobjednički gol, ocjena bi bila još slabija. Nije nas oduševio.

Filip Glavaš (2,83) - nastupio u pet utakmica, ocjenu dobio u tri. Dobar protiv Ukrajine, ne toliko protiv Danske i Nizozemske

Veron Načinović (2,75) - igrao sve četiri utakmice u drugom krugu, jako dobar protiv Islanda, u ostalima tek solidan

Halil Jaganjac (2,50) - nažalost se morao oprostiti od Eura nakon jedne i pol utakmice. Nije ni stigao pokazati puno.

Mirko Alilović (2,50) - stigao pomoći kada je trebalo, branio protiv Crne Gore i Danske, ali se nije proslavio.

Šime Ivić (2,33) - nastupio u pet utakmica, ocijenjen u tri, ali u niti jednoj nas nije oduševio. Definitivno morao dati više.

Kristian Pilipović (2,00) - nije se proslavio u dvije utakmice koje je branio

Ocijenjeni u samo jednoj utakmici:

Željko Musa (5,00) - došao, briljirao protiv Srbije i to je to.

Nikola Grahovac (3,00) - nastupio i protiv Srbije, dobio ocjenu samo za utakmicu protiv Ukrajine

Mateo Maraš (3,00) - nastup protiv Islanda, ali ocjena samo za Dansku gdje je bio dobar

Leon Šušnja (3,00) - lijepa partija protiv Srbije

Valentino Ravnić - nastupi protiv Srbije i Ukrajine prošli su bez ocjene

Lovro Mihić - on nije dobio ocjenu za jedini nastup protiv Francuske

Linker
18. travanj 2024 06:43