Nenad Dugi /Cropix / Nenad Dugi /Cropix
LJUTIT I RAZOČARAN

OŠTAR ODGOVOR BIVŠEG IGRAČA LINI ČERVARU 'To što je Lino rekao ne bi pojeo pas s maslom!'

REAKCIJA NA ČERVARA Božidar Jović o izjavama bivšeg izbornika o ‘neodgojenoj i najnepismenijoj generaciji hrvatskog rukometa’
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. rujan 2016. 11:45

Poprilično ljutit bio je nekadašnji reprezentativac, a danas glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović na izjave Line Červara da je generacija koju je vodio do svjetskog i olimpijskog zlata bila “neodgojena i najnepismenija generacija hrvatskog rukometa”.

- Igrom slučaja bio sam dio te generacije, a igrom slučaja sam i menadžer kluba kojeg se Červar dotiče. I moj globalni odgovor je da to pas maslom ne bi pojeo, da je neprilično, nepedagoški, pa čak da je i u šali i sarkastično, ne priliči... To nije žargon i ne dopuštam mu da tako razgovara. Ja sam i prije njega bio olimpijski pobjednik, osvojio sam dva naslova prvaka Europe, ostao sam u rukometu, nakon karijere sam i na poslovnom planu ostvario puno uspjeha. Ta generacija je imala svoj put, puno se toga vadilo iz konteksta, a bili smo najmlađa generacija na EP-u u Švedskoj koje se spominje. Bolje da se ne sjećam detalja... Ne razumijem tu potrebu nakon toliko vremena, tim više jer njegove stručne detalje nitko od igrača na taj način nije ni u šali komentirao. Iz poštovanja, vjerojatno.

Zagreb, 280415.
Kutija sibica.
Rukometni klub PPD Zagreb odrzao je konferenciju za medije povodom produzenja ugovora PPD Zagreb treneru Veselinu Vujovicu. 
Na fotografiji: Veselin Vujovic i Bozidar Jovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Zna osjetiti trenutak

Ni na klupskom planu nisu se Joviću dopale neke stvari.

- Tamo u tom razgovoru provlači se i trener Vujović i Slovenija, a Vujović je, kao što znate, naš trener i moram stati u obranu onoga što je učinio. A s puno slabijom momčadi nego što je imao Červar došao je dvaput u težoj Ligi prvaka do četvrtfinala, dok Červar nije uspio ni s momčadi u kojoj su bili najbolji igrač SP-a Vori, najbolji strijelac SP-a Lazarov, Balić, proći dalje od osmine finala. Mislim da je želio naglasiti sebe, ali je debelo pretjerao ili, kako bi on rekao, to pas maslom ne bi pojeo - zaključio je Jović.

Probali smo kontaktirati ostale dečke za komentar - odaziv je bio slab ili u najbolju ruku neslužben, a jedan je rekao da je “star i da se ničega ne sjeća”. Moramo poštovati. I to sve nešto znači...

Lino Červar još uvijek osjeća da njegovo zlato s hrvatskim rukometašima u Portugalu i Ateni nije postalo dovoljno cijenjeno. To će vjerojatno uvijek ostati tako. I tu je ishodište svake njegove izjave kada je riječ o aktualnim situacijama koje nikako nisu ni blizu onoj nekada kada je on bio na čelu tima.

Naravno da kaže da su oni bili najgori, najnekulturniji, najnepismeniji, najslabija generacija u povijesti HR rukometa..., i što još je sve rekao da bi stvari okrenuo u pravcu koji je apsolutno na njegovoj strani. Lino je uvijek znao osjetiti trenutak. Uostalom, dopisujući se na dan kada je to rekao, napisao je:

- Licemjerno je sada govoriti da su oni bili bolji od ovih, a pljuvalo ih se prije Portugala. Oni su bili nepobjedivi!

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZADNJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
19. travanj 2024 02:06