Nikola Karabatić

 ANTE CIZMIC Cropix
‘RATNI STROJ‘

Ovako je Karabatić (p)ostao neuništiv: ‘Izgledao je kao Superman, a jednom su mu svi okrenuli leđa‘

Suputnici legendarnog nogometaša govorili su o ponekim epizodama velebne karijere
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 15:17

Povodom 40. rođendana Nikole Karabatića u četvrtak, uvaženi francuski portal RMC Sport kontaktirao je brojne suputnike u karijeri jednog od najboljih rukometaša u povijesti. Agenti i bivši suigrači otkrili su kako je Karabatić postao najuspješniji sportaš u povijesti francuskih momčadskih sportova, s osvojena 72 naslova u 22-godišnjoj karijeri koju će okruniti na Olimpijskim igrama u Parizu.

Bhakti Ong dugogodišnji je agent velebnog rukometaša, kaže da su oduvijek imali odnos kao otac i sin.

- Gdje god se pojavi, bez obzira na godine, on pobjeđuje - reći će Ong, dok Oliviera Maurellija pomalo iznenađuju svi Karabatićevi uspjesi.

- Možda nisam očekivao da će biti toliko dugovječan, ali on je toliko vremena obraćao pažnju na svoje tijelo da u konačnici mogu sve razumjeti. Ima toliko iskustva da može postići razinu performansi koje su potpuno iznimne uzmemo li u obzir da mu je 30 godina. Vidjeli smo ga na prošlim natjecanjima, jako puno donosi Francuskoj. Po svom angažmanu, taktici i tehnici, on je ikona za mlade sportaše i siguran sam da mnogi slijede njegov primjer. Više nije najjači, najbrži i najizdržljiviji, ali održava visoku razinu - kaže bivši francuski reprezentativac.

image

Nikola Karabatić

ANTE CIZMIC Cropix

Upravo su "spartanske" navike uvelike odredile Karabatićevu karijeru.

- Tip je izgledao kao superheroj. Imao je savršeno tijelo, trbušne mišiće, prsa... Bio je ratni stroj, jednostavno nesalomljiv, imali ste dojam da ispred vas stoji Superman. Brzo je postao majstor, on nije samo sila prirode, nego kompletan igrač ‘par excellence‘ - dodaje Adrien Di Panda, jedan od Karabatićevih najboljih prijatelja s kojim je 2017. postao svjetski prvak.

Di Panda je kazao i da igra pored Karabatića uvijek znači ogromnu dozu samopouzdanja.

- Kad on uđe u svlačionicu, mi znamo da ćemo pobijediti.

Karabatićevi bližnji reži će i da mnogo toga duguje obitelji, koja mu je bila velika podrška posebice kada je 2012. upao u kladioničarsku aferu u Montpellieru.

- Bio je to trenutak kada su mu svi okrenuli leđa, malo nas je ostalo na njegovoj strani. To je loše sjećanje, ali usredotočio se na obitelj i bitne stvari - rekao je Bhakti Ong.

Karabatić će novo odličje tražiti pred domaćom publikom, već je najavio da će mu nadolazeća smotra u Parizu biti posljednja stanica igračke karijere.

Linker
29. travanj 2024 13:07