Zasluženo slavlje Argentine
 MOHAMED ABD EL GHANY Afp
GOST KOMENTATOR

Ovo je bilo ispod svake razine! Što Hrvatska može očekivati protiv Danske? S ovakvom igrom - ništa dobro

Najlošiju utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za SN komentira Silvijo Ivandija.
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 23. siječanj 2021. 22:07

Ovo je bilo ogromno razočaranje. Naš ulazak u utakmica je bio potpuno suprotan od onoga kako je trebalo igrati i kako smo to napravili protiv Bahreina. Dobro, nije Bahrein neka kvalitetna reprezentacija, ali smo pokazali protiv njih način kako treba igrati i to je trebalo ponoviti protiv Argentine. Ali umjesto toga pet igrača napravi po jednu pogrešku, oni se odvoje na pet razlike i sve krene u krivom smjeru. Uz samo malo bolju igru uspjeli smo se vratiti na egal, ali kad zabiješ takvom suparniku 19 golova u cijeloj utakmici to doista nije primjereno reprezentaciji kvalitete kakvu ima naša.


Naš napad je u ovoj utakmici bio ispod svake kritike, spor, trom, neučinkovit, definitivno smo izgubili zbog takve igre u napadu. Potpuno smo bili bezidejni, neučinkoviti, pokušavali smo nešto individualnim akcijama, ali sve to skupa nije sličilo ni na što u napadu. Ne znam je li ta crijevna viroza koja se spominje napravila pomutnju, vidjelo se na Martinoviću da nije učinkovit, na Duvnjaku da je bio spor u reakcijama, ali nismo dobili ni željenu brzinu i protok lopte s Karačićem, pa kad se tu dodaju loša šutiranja vanjskih...

image
MOHAMED ABD EL GHANY Afp

Što se tiče kompletne igre samo su Pešić na golu, a u napadačkom dijelu u određenoj mjeri Čupić, pa Marić i s tim izborenim sedmercima u prvom dijelu i Mamić u vrlo kratkoj dionici u drugom poluvremenu nešto napravili, sve ostalo je bilo ispod renomea naših igrača. Pa onda i ta igra 7 na 6 i dva primljena gola za redom na prazan gol u drugom dijelu i bilo je jasno kako će to završiti.


Argentinski izbornik Cadenas je stvarno vrhunski stručnjak i čovjek je odlično pripremio svoju momčad i vodio cijelu utakmicu. S tom svojom agresivnom igrom, neprestano nama na leđima, pa i po cijenu isključenja, koja isto nismo iskoristili, odradili su jednu fenomenalnu utakmicu s obzirom na svoju kvalitetu. Sveli su nas na jako mali broj golova, ali ja to ne bih pripisao isključivo njihovoj igri nego prvenstveno našoj jako lošoj igri u napadu. I eto, nakon 2003. još jedan težak poraz od njih, samo što je ovaj puno gori jer će nas vjerojatno koštati ulaska u četvrtfinale koliko god još imamo šansi.


Zašto nismo dočekali ono što se očekivalo, bolja Hrvatska kako prvenstvo odmiče? Uoči SP-a smo očekivali da ćemo imati i Duvnjaka i Cindrića i Karačića u top izdanjima, pa je ispalo da se Cindrić ozlijedio, Duvnjak iza sebe ima koronu, Karačić se tek vraća nakon ozljede i sve je to ostavilo traga, iako nije opravdanje za ovakvu igru.


Bez obzira na obranu, koja nije bila na nekoj razini, ponavljam - mi smo ovu utakmicu izgubili zbog igre u napadu. Jer nisu nam oni stvarali problem svojom napadačkom igrom, nego su kaznili našu jalovost u napadu, zabijali nakon naših pogrešaka.
Što možemo očekivati protiv Danske?

S ovakvom igrom ništa pozitivno. Ali mi sigurno imamo kapacitet za igrati puno bolje napadački, a obrambeno zadržati svaku momčad na manjem broju golova, ali moramo poboljšati i polukontru i kretanje bez lopte, i rješavanje lopte bez faula. Ali ako ne napravimo brzi pomak imat ćemo velikih problema.

Linker
07. svibanj 2024 06:01