HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix/AFP
Težak zadatak

Ovo je ekipa koja Hrvatskoj stoji na putu do finala! Pune su zvijezda, a na Euru još nisu izgubile...

Švedsku i Sloveniju svladale su lako, Crnu Goru i Španjolsku s po jednim golom razlike, Dansku s +3
Piše: Goran Čičin MašanskerObjavljeno: 15. prosinac 2020. 22:34

U svom prvom polufinalu velikog natjecanja u povijesti hrvatske rukometašice igrat će s Francuskom koja je osvojila prvo mjesto u skupini 1 glavnog dijela Europskog prvenstva nakon pobjede nad Švedskom. Danska je u posljednjoj utakmici večeri svladala Rusiju 30:23 (13:9) i izborila polufinale s Norveškom, prvoplasiranom reprezentacijom naše skupine. Rusija s Nizozemskom igra za peto mjesto, sve utakmice na rasporedu su u petak.

Francuskinje su aktualne europske prvakinje, naslov su osvojile na domaćem terenu prije dvije godine, to im je bio prvi. Svjetsko prvenstvo su prvi put osvojile u Hrvatskoj 2003. godine, a drugi put 2017. u Njemačkoj. U posljednjih nekoliko godina ekipa izbornika Oliviera Krumbholza je u vrhu europskog i svjetskog rukometa, što potvrđuju i drugo mjesto na Olimpijskim igrama u Riju 2016. te bronca s Eura u Švedskoj iste godine.

Na ovom prvenstvu Francuska još nije poražena, ima pet pobjeda i remi s Rusijom. Švedsku i Sloveniju svladala je lako, Crnu Goru i Španjolsku s po jednim golom razlike, Dansku s +3. Primaju vrlo malo golova, najviše (28) su im zabile Ruskinje.

Uz vrlo moćnu obranu tu su i tri odlične vratarke Leynaud, Glauser i Darleux, a dosad su na Euru najefikasnije bile Lacrabere s 25 i Nze Minko s 21 golom. Ekipa je to puna zvijezda koje igraju u jakim klubovima Lige prvakinja poput Györa, Bresta, Metza, Rostova...

Težak zadatak za naše, no kako su krenule, za njih više ništa ne izgleda kao nemoguća misija!

Linker
18. svibanj 2024 22:43