Harald Reinkind

 VLADIMIR SIMICEK Afp
NEVJEROJATAN KRAJ

‘Ovo je najgori poraz u mome životu!‘ Potpuni očaj i ekstaza nakon najluđe utakmice i preokreta na EURU

‘Imali smo utakmicu u svojim rukama i samo smo je trebali privesti kraju. A onda smo gorjeli, gorjeli...‘
Piše: J. Radić/SNObjavljeno: 26. siječanj 2022. 10:18

U rijetko viđenom preokretu Švedska je u Bratislavi pobijedila Norvešku 24:23 izborivši time ulazak u polufinale Eura 2022. Imali su Norvežani 23:19 na šest minuta prije kraja, izgledali su Šveđani u knock-downu, ali nisu nijednog trenutka pomislili da je utakmica izgubljena. Na 11 sekundi prije kraja pobjedniički je pogodak za Švedsku zabio 21-ogodišnji Valter Chrintz iz sedmerca.

image

Valter Chrintz

VLADIMIR SIMICEK Afp

Švedski junak pozvan je na EURO prije samo tjedan dana jer su oba desna krrila Pettersson i Ekberg bili pozitivna na koronavirus. Ekberg je prije utakmice ipak dobio pozitivan nalaz, ali je gotovo cijelu utakmicu odigrao Chrintz i proslavio se sa 6 pogodaka. Unatoč svemu, nije sigurno da će igrati u polufinalu.

"Presretan sam! Izvukao sam najbolje iz cijele ove situacije, ali vidjet ćemo tko će sada ostati za polufinale. Ekberg i Pettersson su obojica izvanredni igrači i oni su zapravo pozvani kao prve opcije. Ako i neću ići u Budimpeštu, napravio sam najbolje što sam mogao, dao sam sve od sebe", govorio je nakon susreta skromni junak.

Emotivan je bio i njegov kolega s krila Nicklas Ekberg...

"Nikada nismo odustali, nismo se predali i zato sam jako ponosan kako je momčad odigrala. Imali smo i ranije ovakvih utakmica koje su bile što bi se reklo "na život ili smrt", ali ova je ipak posebna, jer je protiv Norveške. Utakmica za polufinale. U zadnjih pet minuta borili smo se jedan za drugog kao životinje. Nismo prestali i zato smo na kraju pobijedili".

image

Slavlje Šveđana

VLADIMIR SIMICEK Afp

Na drugoj strani - očaj. Jedino tako može se opisati ono što je izbornik Christian Berge rekao nakon prokockanog polufinala.

"Ovo je najgori poraz u mome životu!', rekao je izbornik pa objasnio što smo to gledali u dramatičnoj završnici.

"Švedska je odigrala dobru utakmicu, u ključnim trenucima mi smo promašivali naše prigode. Napravili smo nekoliko propusta u kontranapadima, a uz to smo imali još slabih trenutaka u drugom poluvremenu. Švedska je zasluženo pobijedila", pošteno je priznao Berge koji je pretrpio poraz od svog bivšeg asistenta.

image
VLADIMIR SIMICEK Afp

Izbornik Švedske, Glenn Solberg je također Norvežanin koji je dvije godine bio pomoćnik Bergeu. Njihove su karijere isprepletene od samog početka. Godinu dana stariji, 49-ogodišnji Solberg, je na klupi Švedske od 2020., dok je Berge izbornik Norveške od 2014. Prethodno su zajedno igrali u reprezentacije, da bi Solberg postao trener B reprezentacije i pritom je bio pomoćnik Bergeu do 2016. godine. Ali, u Bratislavi je učenik pobijedio učitelja. Nekadašnji asistent bio je bolji od prvog trenera. Prije utakmice je Berge ispričao "često smo razgovarali prije Eura, ali za vrijeme utakmica ne pričamo". Potom je dodao "pričat ćemo nakon utakmice", Možda ne baš prvi dan, neki sljedeći.....

image

Christian Berge

FABRICE COFFRINI Afp

Bergeovi igrači bili su nakon poraza jednako potreseni.

"Imali smo utakmicu u svojim rukama i samo smo je trebali privesti kraju. A onda smo gorjeli, gorjeli, gorjeli..., i na kraju smo skroz izgorjeli", s gorčinom je nakon susreta pričao jedan od najboljih rukometaša svijeta Sander Sagosen.

"Osjećam se kao da sam izgubio četiri tjedna života", kratko je prokomentirao utučeni strijelac 6 golova Harald Reinkind.

Linker
25. travanj 2024 13:10