Frank Bohmann

 MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
PALE SU TEŠKE RIJEČI

‘Ovo je napad na vrhunski rukomet, treba ih izbaciti iz Lige prvaka! Izazvali su potres među najboljima u Europi‘

Žestoke kritike na račun Kolstada se nastavljaju, a sada su ih preuzeli Nijemci
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. srpanj 2023. 14:55

Makar se situacija u norveškom prvaku primirila, makar se stabiliziralo s odlaskom igrača nakon što su objavili smanjenje plaća, a da sezona nije ni počela, makar je direktor Sivertsen rekao da će smanjenja kompenzirati s nagradama, ipak svi ostali nisu zašutjeli. Dapače, žestoke kritike na račun Kolstada se nastavljaju, a sada su ih preuzeli Nijemci, no ne kasne ni u samoj Norveškoj.

Frank Bohmann prvi čovjek Bundeslige vrlo žestoko i vrlo direktno se okomio na norveški klub riječima:

- Ovo je napad na vrhunski rukomet. Ako klub ne ispuni financijske uvjete, treba ga izbaciti iz Lige prvaka - rekao je Kieler Nachrichtenu. Ovo je "narušavanje natjecanja" i kršenje obećanja igračima" i loša poruka svim klubovima koji se bore da opstanu i budu dio Lige prvaka. Kolstad je izazvao potres u vrhunskom europskom rukometu. Još uvijek osjećamo naknadne potrese. Iskorišten novac koji nisu imali da bi bili prvaci Norveške, a klub je trebao s tim izaći u lipnju i potvrditi s Norveškim rukometnim savezom, da ispunjava sve financijske uvjete za nastup u Ligi prvaka.

Nadodao se na Bohmanna i Nils Kristian Myhre direktor Elveruma koji je zbog Kolstada ostao drugi u Norveškoj

- Nema sumnje, potrošili su novac koji nisu imali i tako postali prvaci. A vijesti su objavili tek kada su dobili pozivnicu za Ligu prvaka.

Predsjednik EHF-a Michael Wiederer kaže da su za financijske probleme u Kolstadu saznali nakon vijesti koja je izašla u javnost prije tjedan i pol. EHF je sada zatražio izjavu od Kolstada i kontaktirao savez i ligu u Norveškoj.

- Želimo dobiti informacije kako bismo mogli izvesti daljnje korake ako bude potrebno – kratko je odgovorio Wiederer, kaže predsjednik EHF-a Michalel Wiederer.

Linker
10. svibanj 2024 19:42