JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF
SILOVITA HRVATSKA

Ovog puta bez muke i drame! Hrvatska rutinski odradila posao protiv Bahreina, Šego ponovno briljantan

Briljantno su Kauboji sredii Bahrein i krenuli prema četvrtfinalu na SP-u u Egiptu.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2021. 17:05

HRVATSKA - BAHREIN 28:18

HRVATSKA: Pešić (5), Šego (12); Marić 4, Duvnjak 1, Horvat 8 (1), Šarac 1, Karačić, Štrlek 1, Čupić 2, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Brozović, Mandić 3, Jaganjac 1, Martinović 4. Izbornik Lino Červar

BAHREIN: Mohamed (14), Alshuwaik; Eid, A. Merza 1, Quambar, Abdulredha, M. Merza 1, Fadhul, A. Hussain, Almaquabi, Mahfood, Alsalatna 1, Alfardan, Saad 3, M. Ahmed 6 (2), Alsayyad 6. Izbornik Halldor Sigfusson

-----------------------------------------------------------------------------------

Odrađeno. Tradicionalno neugodni Bahrein je srušen i Hrvatska je pobjedom otvorila drugi krug SP u Egiptu. Bila je to velika razlika u kvaliteti u kojoj Bahrein nije mogao imati pravu priliku. Ne treba nam to biti nikakvo mjerilo ničega, još čekamo pravu utakmicu, pa neka to bude protiv Danske – recimo.

Počeli smo u 6-0, i taj početak bio je ključan za mirnu utakmicu. Musa i Mamić u sredini, Šebetić s jedne, Duvnjak s druge strane i na vratima od početka Marin Šego koji je u samom startu sa 5 obrana u nizu razoružao Bahrein i dao nam da igramo mirno. Napalili smo se na Bahrein svjesni da u prvom krugu nismo pokazali baš puno, ali Bahrein je bio preslab za tu vrtu nabrijavanja, pa isto očekujemo protiv jačih protivnika.

Napad je na početku koristio dobru obranu i da nam bez veze nisu ispale iz ruke dvije kontre, bilo bi još i bolje. Pa se kasnije na to dodalo nešto promašenih zicera Horvata i Štrleka tako da smo malo ipak usporili.

Duvnjak je brzo zaslužio slobodno, a u 14. minuti an terenu se prvi puta pojavio Igor Karačić. Igrao je rutinerski, bez rizika, dvaput pogodio marića u pluća, ali i bitno usporio našu vanjsku liniju koja općeniti nije brza, pa smo malo izgubili ritam. Pa su počela bezvezna ispucavanja da bi se napad završio, koja su kažnjena izbacivanjima na klupu i ljutnjom izbornika Červara. No, tako spori, nismo mogli bolje.Vratar Katara Mohamed je počeo braniti, nešto su Bahreinci lako zabili, tako da su samo sa minus 5 išli na odmor, a trebalo je biti barem duplo više.

Najveća opasnost za ne igrače bio je snažni Alsalatna koji je poput ralice išao u kontru, pa je prvo pogodio Mandića, potom Musu. Rušio je naše obrambene igrače kao kegle, u drugom dijelu i Horvata, ali su francuske sutkinje na sreću vidjele probijanja.

Nije bilo pravog ritma, makar ga je obrana u početku izgradila, pa se Bahrein držao solidno, makar na terenu nije izgledao baš tako. Realno, bio je to naš najslabiji protivnik dosad na ovom SP. Červar je obranu ojačao Mandićem i tu je dodatno dobio na čvrstini, jer Mandić je očito željan minuta koje u Aleksandriji nije dobio. Prvo je zamijenio Duvnjaka u obrani, odigrao skupa sa Štrlekom, a onda zaslužio i napadačke minute i dobro ga je bilo vidjeti da je u staroj formi.

Vrlo sličan ritam smo imali i u drugom dijelu utakmice. Nije bilo gasa niti u jednom trenutku. Dosta bi problema u napadu bilo vidljivo da nije bilo lakog Martinovića koji je probijao bahreinsku obranu s vanjskih pozicija. Igrali smo da se ne umorimo, no to je bilo toliko sporo da su Bahreinci bez problema mogli biti ravnopravni, pa čak i dočekati pokoju kontru.

Sredinom nastavka ponovo je ušao Karačić, otišao na glavu u jednoj akciji, ali nije pogodio. Bio je bitno agilniji nego u prvom dijelu u kojem se osjetio strah nakon ozljede. To je dobar znak.

Prodali su nam dva sjajna cepelina Bahreinci i zaslužili bi pljesak da dvorana nije bila prazna. Igrali su korektno za svoje mogućnosti došli nam i na -4 u 52. minuti, što je za njih realno bilo više nego dobro.

No, nisu izdržali, pali su u finišu i razlika je narasla na 8, nakon čega je Sigfusson ipak time outom želio spriječiti totalni raspad sustava. Nije uspio, Hrvatska je došla na +10, a ako mu je za utjehu to na najmanji poraz Bahreina od Hrvatske u tri dosadašnje utakmice. Nakon -12, -11, sada su na -10. Napreduju.

-----------------------------------------------------------------------------------

REZULTATI 1. KOLA,

SKUPINA II:

Argentina - Japan 28-24

HRVATSKA - Bahrein 28-18

Kasnije igraju:

Danska - Katar

TABLICA:

1 HRVATSKA 3 2 1 0 83-71 5

2 Danska 2 2 0 0 65-40 4

3 Argentina 3 2 0 1 72-76 4

4 Katar 2 1 0 1 55-55 2

5 Japan 3 0 1 2 82-88 1

6 Bahrein 3 0 0 3 59-86 0

-----------------------------------------------------------------------------------

LIVE PRIJENOS:

HRVATSKA - BAHREIN 28:18

HRVATSKA: Pešić; Štrlek, Musa, Horvat, Mamić, Duvnjak, Martinović

BAHREIN: Hussein; Al Salatna, M. Merza, Fadhul, A. Merza, Al Sayyad, Mohamad


Prijenos uživo:

KRAJ: Završena je utakmica pobjedom Hrvatske, cepelin za kraj zabio je Šarac! 28:18.

59' Mandić - gol za 27:18. E, sad smo ugasili naše suparnike.

58' Opet u prazan gol, evo nas i na plus osam, Horvat je realizirao. Minuta odmora za Bahrein.

57' Na prazan gol Mandić zabija iz kontre, Bahrein je igrao bez vratara kako bi nadoknadio igrača manje.

56' Isključenje za Al Salatnu, manje od pet minuta do kraja. Proigravanje Karačića na crtu, ali Hussein brani Mariću.

55' Merza za 24:18. Pešić je bio jako blizu... Dirao je loptu.

54' Četvrti puta Horvat lobom matira Husseina. Sada je stvarno bio najbliže toj lopti, ali, otišla je u mrežu. Zabio je Martinović potom i kontru za 24:17. Plovimo prema kraju...

53' Bravo za Pešića, obranio je šut s krila nogom. Dobar i njegov ulazak u utakmicu.

52' Hussain je još malo podebljao svoju statistiku, a sada bahreinski izbornik zove minutu odmora.

image
JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF

51' Jaganjac gađa točno u Husseina, evo i njegove 12. obrane. Ali, Šego isto tako upisuje svoju 13. obranu. Ući će nam sada i Pešić na gol, dat će mu priliku Červar.

50' Zlatko Horvat opet lobom rješava problem Hussaina, 22.16 je. Trebao nam je taj pogodak. Ali, opet su nam bahreinski momci zabili nakon cepelina...

49' Šego! Nema Bahreina na minus četiri, Šego upisuje svoju 11. obranu.

48' Napravio je Martinović prekršaj u napadu, nakon finte zabio se u bahreinsku obranu.

47' Nije prošao Karačić koji se sam izborio za poziciju, ali Šego upisuje novu obranu. Saad ne zabija.

46' Kontra koju je realizirao Al Salatna, 21:16 je... Červar opet mijenja, uvodi Horvata umjesto Čupića. Vratio se i Karačić.

45' Još jednom Martinović. Evo ga, zabio je dva u nizu, našao dva sjajna rješenja. Prodali su nam i cepelin suparnici, Ahmed je zabio za 21:15.

44' Nismo realizirali kontru pa je Saad riješio iz bahreinske. Plus šest je i dalje za Hrvatsku.

43' Krasan gol Martinovića! Kroz glavu vrataru, neobranjivo, u suprotni kut. Dvadeseti pogodak Kauboja ove večeri.

42' Novi sedmerac za Bahrein koristi Ahmed. 19:13.

41' Nakon prekršaja u napadu Bahrein radi novu grešku, a onda Jaganjac! Silovito, 19:12 je.

40' Gol Marića, Duvnjak hrabro na crtu za 18:12. Četvrti Marićev pogodak.

39' Ahmed za 17:12. Drži se Bahrein na minus pet, Červar je opet nezadovoljan reakcijom naše obrane.

38' Čupiću je obranio Hussein, a Al Sayyad smanjuje brzo na 16:11. Odgovara Čupić koji sada gađa u bliži kut. Nova sjajna asistencija Duvnjaka.

37' Faul u napadu Jaganjca, ali i promašaj Fadhula s krila. Vratio se naš kažnjeni igrač, opet smo kompletni.

36' Bez vratara smo, Martinović ulazi umjesto Šebetića i odmah prodorom zabija! Krasno, 16:9. Odgovara Al Sayyad svojim petim golom.

35' Sedmerac je zabio Ahmed, 15:9 je. Od poda, siguran je bio bahreinski realizator.

34' Šegooo! Skida i Al Sayyadu. Osma njegova obrana, druga u nastavku. No, brani i bahreinski golman Hussain, a onda i dvije minute isključenja za Zlatka Horvata.

33' Šego opet brani! Horvat ide do kraja! Ma sjajno smo krenuli i u nastavak, zabili dva gola s igračem više. Horvatov peti na utakmici.

32' Sjajan gol Zlatka Horvata, novi lob. Uh, ovo mu je prošlo na par centimetara od prsta, ali zato je gol još ljepši.

31' Krenuli smo u nastavak, imamo prvi napad. Imamo i igrača više, Ahmed je pogodio Mamića po glavi pa su ga sestre Bonaventura poslale van.

POLUVRIJEME: Na veliki odmor odlazi se s rezultatom 13:8. Merza je zabio za bahreinskih minus pet.

29' Al Sayyad se vratio. Definitivno njihov najbolji igrač, zabio nam je sada njegov četvrti, ukupno sedmi pogodak za svoju momčad.

28' Iako nam je vratar Hussein obranio neke lopte, Bahrein griješi u napadu, a Horvat zabija za 13:6. Sve je pod kontrolom...

27' Novu pogrešku inače četvrtoplasirane momčadi sa zadnjeg Azijskog prvenstva nismo uspjeli kazniti. Hussein brani Horvatu s krila nakon sjajnog dodavanja Duvnjaka.

26' Vratio je Červar Duvnjaka, Šebetića i Mamića u vanjsku liniju, neće biti opuštanja. Lopta je na Mandića stigla, 12:6 je.

25' Silovit udarac Halila Jaganjca obranio je Hussein i onda nas kažnjavaju iz kontre pa Lino Červar traži minutu odmora na 11:6.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

24' Marino Marić sa svoje pozicije za 11:4. Nastavlja zabijati naš ponajbolji igrač iz prvog kruga. Ali, Ahmed zabija na drugoj strani - 11:5.

23' Kontra Bahreina, zabio je Saad za 10:4.

22' Horvat jako lijepim lobom odgovara, vodimo 10:3, a igrali smo ovaj napad bez vratara.

21' Obrana Husseina, šut Martinovića. A onda i pogodak Bahreina, Al Sayyad je zabio i trećeg, a bit će i igrač više za Bahrein... Ide van Jaganjac.

19' Karačić će malo predahnuti, neće igrati puno, više da osjeti loptu i teren.

18' Prekršaj u napadu nad Mandićem, dobio je naš igrač jedan jak udarac. Nije bilo namjere, ali igra je prekinuta...

17' Sedmerac za Bahrein. Ahmed promašuje cijeli gol... Šego je i dalje nesavladan.

16' Lijepo proigravanje Karačića za Marića! Marić za 9:2, proradila je mostarska veza.

15' Evo nam i Igora Karačića. Ušao je u igru, a zabio je Marko Mamić za 8:2.

14' Drugi bahreinski pogodak, još jednom Al Sayyad. 7:2 je.

13' Još jednom Šego! Ali, vraćaju francuske sutkinje loptu suparnicima zbog igranja nogom Šege izvan njegovog prostora.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

12' Štrlek u kontri gađa u vratara Husseina. Velika obrana bahreinskog vratara. Šteta...

11' Horvat je srušen, bit će sedmerac za Hrvatsku, a imat ćemo i igrača više. Čupić ne zabija sedmerac, ali zabija iz odbijanca.

10' Jako lijep gol Šebetića za 6:1. Ako smo do sada na naše početke utakmica u Egiptu imali zamjerki, sada nemamo. Šego opet brani!

9' Nova obrana Šege! Nisu naši suparnici ništa bolji nakon minute odmora. Mi ćemo polako izgraditi novi napad.

8' Promašili su rukometaši Bahreina dvije prilike, nova obrana Šege. A onda Duvnjak, lijepo za 5:1. Prvi timeout Bahreina.

7' Prvi sedmerac na utakmici za Kauboje. Sude nam sestre Julie i Charlotte Bonaventura, a zabija Zlatko Horvat za 4:1.

6' Primili smo sada prvi pogodak, Al Sayyad je zabio nakon više od pet minuta igre.

5' Šego je dakle skinuo čisti zicer, a onda Marić za 3:0. Jako dobro smo otvorili dvoboj u Kairu.

4' Još jednom naš blok reagira, ali Šego nije poslao dobru loptu u kontru za Štrleka. Pa onda Šego opet sjajno brani!

3' Mijenjamo Marića i Musu obrana-napad, a za 2:0 zabija Marko Mamić.

2' Dobri smo u obrani na početku, bahreinski napad ne može naći rješenje. Prva obrana i naših vratara.

1' Poveli smo, Štrlek je realizirao kontru nakon pogreške Bahreina.

18.00 Utakmica je krenula, sretno Kauboji!

17.45 Podsjetimo, Hrvatska je još jučer stigla u Kairo, a već su Kauboji na onom uvodnom zagrijavanju pred ovaj dvoboj pokazali da su spremni.

image
JOZO CABRAJA/KOLEKTIFFIMAGES

17.35 Manje je od pola sata do početka dvoboja. Mogu li Kauboji bolje otvoriti drugi krug nego što su to učinili na samom startu SP-a?

17.30 Vraća nam se Igor Karačić! Uz Šegu koji je odradio fantastičnu utakmicu protiv Katara, dobili su Kauboji novo pojačanje u Kairu.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

17.20 Još malo dojmova od strane naših reprezentativaca:

>>> U susretu 1. kola skupine II Svjetskog prvenstva za rukometaše, u kojoj igra i Hrvatska, Argentina je u Kairu svladala Japan sa 28-24 (17-13).

Argentinci su imali prednost od početka do kraja susreta, bolje je otvorila susret, povela sa 5-2 te stalno držala vodstvo od jedan do pet pogodaka prednosti.

Federico Pizarro postigao je čak 10 golova za Argentinu, dok je Tatsuki Yohino sa šest pogodaka bio najučinkovitiji kod Japana.

Argentina je s nova dva boda skočila na drugo mjesto ljestvice s četiri boda koliko ima i vodeća Danska koja od 20.30 sati igra protiv Katara. Hrvatska, koja od 18 sati igra protiv Bahreina, je treća s tri boda, četvrti je Katar s dva boda, dok je Japan peti s jednim bodom. Bahrein je posljednji bez bodova.

16.00 Dva su sata do početka današnjeg dvoboja. U prvom susretu u našoj skupini Argentina vodi protiv Japana na poluvremenu rezultatom 17:13.

Linker
26. travanj 2024 15:49