Zagreb, 161123.
Arena Zagreb.
Utakmica RK Zagreb - Industria Kielce, Machineseeker EHF Liga prvaka, 7. kolo, skupina A.
Na fotografiji: Ivan Cupic.

 DAMIR KRAJAC Cropix
NIŠTA OD IZNENAĐENJA

Ozbiljni Zagreb i dr. Ivan Čupić: Prvak sve riješio u prvom dijelu, momčad Igora Vorija nije imala šanse

Odličnom igrom protiv Sesveta najavio dolazak PSG-a u četvrtak u Arenu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. veljača 2024. 08:38

Svi su rekli, Sesvete su pobijedile Nexe, Zagreb je nakon Kolstada prazan, Zagreb je bez Srne, Klarice, Moralesa i Kraljevića jako oslabljen, to je šansa za Sesvećane. Ali, šanse u nedjelju za sastav Igora Vorija nije bilo. Zagreb je u dobrom raspoloženju, ozbiljno i maksimalno je pristupio utakmici i raznio Sesvete već u prvom dijelu. Drugi je bio samo nastavak priče koja nije ponudila derbi kako su mnogi očekivali.

Zagreb ima velikih problema, ali izgleda ozbiljno kao momčad. Makar čeka popunjavanje desne strane na kojoj nema ni Klarice, ni Moralesa, ni Kraljevića, Zagreb je pokazao da se i taj problem može riješiti. Ivan Čupić doktorski je odigrao utakmicu u kojoj nesvojstveno sebi nije postigao niti jedan gol, ali je sjajno povezao igru Zagreba i omogućio nakon dugo vremena da Filip Glavaš poleti onako kako od njega svi očekuju. Glavaš je zabio 9 komada u 10 pokušaja i to mora postati nešto na što se Zagreb mora u budućnosti jače osloniti. Naravno da od Čupića protiv PSG-a nitko nema na toj poziciji pravo očekivati čudo, ali je činjenica da je to način za sigurniji napad Zagreba dragocjena, a bez toga u Europi ne ide.

Dobra stvar je vidjeti da Sirotić zabije 3/3, ali je činjenica da svoju brzinu mora koristiti više u igri jedan na jedan, kada je za to realna šansa. Dobro je vidjeti da je Suholežnik u top formi koju je iskazao u Norveškoj i da Zagreb u ovom trenutku ima tri jako dobra pivota, sva tri jako važna za obranu. Dobro je vidjeti Ćavara kao halfa u obrani, ali i Dibirova podređenog momčadi, Grbavca koji dobro mijenja Mandića, a Panjtar sjedi kao zapeta puška, jer svi braniti ne mogu, Kosa svjesnog da mora dati više od ostalih u vanjskoj liniji i to čini, a sve su to jako važni detalji koji momčad čine boljom.

Savršen dokaz momčadi je Niko Franković koji je zabio svoje prve golove, njih čak pet, kojem je momčad da se otkravi i riješi straha dala da puca penale, nakon što je bio half, nakon što je bio desni vanjski, nakon što je pokazao da je dio momčadi. Pet golova zabio je Franković, što zna dijete što je 100 kila. Neće zabiti tako Parizu, sigurno, ali za koji mjesec na ovaj način hoće sigurno.

Zagreb je momčad osvježio s dovođenjem Maxa Molca iz Dubrave na desnoj strani, on nije pojačanje, ali je mlad igrač koji svojim pristupom može pokazati da je budućnost Zagreba.

I sada u četvrtak dolazi u Arenu PSG koji traži direktno četvrtfinale. Zagreb traži potvrdu prolaza. PSG-u trebaju dva boda, Zagrebu je dosta i jedan i mnogi misle da je to nemoguće. Ali nemoguće je bilo ono što je Zagreb sve uspio ove sezone, sve drugo sada je sitnica.

Sve je najbolje sažeto u izjavi Ante Grbavca nakon utakmice protiv Sesveta.

- Sesvećani su pokazali da mogu napasti svakoga u ovoj ligi. Ozbiljno smo ih shvatili, dobro smo se spremili i mislim da smo ovo odradili kako treba. Svaka čast dečkima, mislim da smo od prve do posljednje minute bili jako dobri i pitanje pobjednika nije niti u jednom trenutku bilo upitno. Malo nam je rotacija sužena zbog brojnih ozljeda, ali kako je Čupić rekao dok god imamo šest igrača i golmana vrijedi se boriti.

Zagreb protiv PSG-a u četvrtak nije favorit, ali to mu uopće nije ni bitno.

PSG slavio u Montpellieru

PSG je vodeći sastav prvenstva Francuske. Ima šest bodova prednosti pred Nantesom i 9 pred Montpellierom i mirno grabi prema novom naslovu. U kolu Francuske lige prije dolaska u Zagreb PSG je pobijedio na gostovanju u derbiju kod Monptelliera 31:26. Igrali su u sastavu: Palicka (6), Green (8); Peleka, Marchan 1, Steins 1, N‘Tanzi, Keita, Sole 8 (3), Tonnesen 1, Belaguer, Grebille 2, Syprzak 13 (4), L. Karabatić, N. Karabatić 2, Holm, Prandi 3.

Kod Montpelliera nažalost još nema našeg Verona Načinovića zbog ozljede, a najefikasniji su bili do Santos sa 7, te Porte i A. Lenne sa 4 gola. (drp)

Linker
24. travanj 2024 04:49