ŽELJKO PUHOVSKI / CROPIX
SPAKTAKL U ARENI (20.00)

PARIŠKE ZVIJEZDE BEZ IZJAVA PO DOLASKU U ZAGREB Stroj se još nije zagrijao, možda ih se može uhvatiti na krivoj nozi

Večeras (20.00) u Areni Zagreb gostuje moćni PSG protiv kojeg je PPD Zagreb upravo na tom mjestu prije pet godina ostvario jedinu pobjedu iz osam okršaja u rukometnoj ligi prvaka.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 14. rujan 2019. 13:18

Po dolasku u svoj zagrebački hotel, rukometaši PSG-a iz autobusa su gotovo trčećim korakom krenuli prema sobama, ni za kakve izjave nisu bili raspoloženi, samo je Nikola Karabatić iz lifta dobacio da se obratimo klupskom glasnogovorniku. A taj je na molbu da barem jedan igrač ili trener izdvoji minutu za kratku najavu današnje utakmice protiv Zagreba samo namrgođeno odmahnuo glavom.

- Jako smo kasnili, igrači sad idu na ručak pa na spavanje i nakon toga na trening. Nemamo vremena - rekao nam je.

Očito su glasnogovornici u nekim klubovima danas postali veći od tih klubova. Više djeluju kao zaštitari i prva linija obrane nego kao netko tko bi trebao pomoći u suradnji s medijima, a u konačnici i u promociji tog kluba u javnosti.

U svakom slučaju, PSG je u Zagreb stigao s tri ovosezonske pobjede u džepu. Najprije je u Superkupu pao Montpellier (34:27), a potom u francuskom prvenstvu Istres u gostima (35:25) i Nantes u pariškoj dvorani Pierre de Coubertin (32:29). No, nakon te posljednje utakmice trener Raul Gonzalez nije bio previše zadovoljan.

- Pobijedili smo, ali nismo igrali dobro. Mislim da smo u obrani imali previše problema. Možemo i moramo bolje od toga! Čak i ako je ono najvažnije u ovoj utakmici bila pobjeda, moramo nešto naučiti iz naših pogrešaka jer si ne možemo priuštiti da igramo ovako cijele sezone - istaknuo je španjolski stručnjak.

Kritičan prema sebi i suigračima nakon tog je dvoboja bio i Nikola Karabatić.

- Pobijedili smo, ali trebalo je biti bolje. Bilo je mnogo tehničkih pogrešaka i izgubljenih lopti, što baš i nije uobičajeno. Ali, takve se stvari događaju u prvoj domaćoj utakmici sezone.

O Ligi prvaka posljednjih dana nije bilo puno govora, tek se vratar Vincent Gerard dotaknuo europskih ispita koji su pred najskupljom momčadi svijeta. Najskupljom momčadi, koja nikako ne može do europskog trona i koja je lani ispala već u četvrtfinalu od poljskog Kielcea.

- To je bila samo jedna utakmica koja nam je bila problematična, nije cijela sezona bila takva. Format je takav da smo ispali u četvrtfinalu, i to nakon što smo u grupnoj fazi osvojili rekordan broj bodova. No, trebamo krenuti dalje i ne osvrtati se na prošlost. Ne mislim da je to što se dogodilo prošle sezone problem, a nisam osjetio ni da svlačionica tako razmišlja. Iskreno, nismo se niti dotakli te teme - izjavio je Gerard za Le Parisien.

Staze zagrebaša i Parižana posljednjih se godina redovito križaju, od 2014. do danas su odigrali čak osam utakmica u Ligi prvaka. Loša je vijest da je Zagreb slavio samo jednom, a jedan je ogled okončan bez pobjednika. Ne izgleda baš dobro uoči večerašnje utakmice, ali PSG-ov se stroj još nije zagrijao, možda ga se može uhvatiti na krivoj nozi.

Linker
20. travanj 2024 15:16