DENIS JERKOVIC/CROPIX Cropix
LEGENDA HR RUKOMETA

Patrik Ćavar za SN: ‘Okrenuo sam program kod +3... i onda šok! Mi? Ništa ekstra. A suđenje - baš čudno‘

‘Lekciju nakon Atlante smo valjda naučili. Vidi se zadrška kod igrača, fale nam golovi s 10 metara.‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. ožujak 2021. 12:07

Patrik Ćavar bio je iskren.

- Prebacio sam program nakon +3 Francuza na samom kraju. I šokiralo me.

Komentirao je turnir u Montpellieru s kojeg se hrvatski rukometaši nisu uspjeli plasirati na OI.

- Što se turnira tiče velika nesreća, mi smo odradili solidno. Nije bio ekstra. Prosuli smo protiv Francuza prednost, dobili ono što je trebalo… I moram reći da mi je veliko iznenađenje da je Portugal dobio Francusku. U dalje analize toga ne bi ulazio, ali suđenje je bilo baš čudno… Danas svi igraju i znaju iskoristiti šansu ako im daš. Malo smo bili bolji nego u Egiptu, ali u odnosu na Euro prije smo slabiji bitno. Ima puno razloga zašto, igrači su i stariji, teže im je.

I sada treba ući u neke zahvate, jer godine idu sve nam je teže.

- Jasno se vidjelo da smo uspjehe gradili na obrani koja je na ovom turniru bila samo OK, ali previše je laganih golova primila. Druga stvar je šut izvana. Ne znam zašto je to tako jest, ali nam fale golovi sa 9-10 metara. Vidi se zadrška kod igrača, je li to stvar forme, samopouzdanja ili čega, to moraju oni analizirati između sebe.

Kako to ostvariti?

- Treba dodavati svježu krv i što je jako bitno napraviti prijelaz da se ne osjeti na kvaliteti. Sigurno će s povlačenjem starijih biti pad, ali ne smijemo dati da to bude drastično. Lekciju nakon Atlante smo valjda naučili. Nema momčadi na svijetu koja ne bi osjetila prevelike promjene. To je zamka i velika je šteta da nismo otišli u Tokio, a svako prvenstvo je novo dokazivanje i to tako treba gledati.

Linker
09. svibanj 2024 00:07