Dora Kalaus

 ˝IVAN BRKIĆ/RK PODRAVKA VEGETA
RUKOMET

Podravka kod kuće odnijela pobjedu u velikom derbiju protiv Lokomotive: ‘Utakmica je bila borbena od starta‘

Lokomotiva i dalje ima ogromne izglede za osvajanje naslova prvakinja, jer ima dva velika boda prednosti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. travanj 2023. 19:13

PODRAVKA VEGETA 24: 21 (10:10)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (4+2), Bešen (4); Zadravec 2, Turk 1, Vuković 1, Stelmah 4, Guskić 1, Franušić, L. Kalaus 5(2), Šenvald 2, D. Kalaus 3, Mrđen, Vuljak, Barišić 3(1), Šimara 1, Pandža 1.

LOKOMOTIVA: Ivančok (8+1), Novosel; Burić 2, Tupek, Malec 4(2), Birtić 4, Posavec 3, Ćurić, Dramac 2, Petika 4, Japundža 1, Kaluđerović, Lisjak, Sedloska, Škarić 1, Mehmedović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(3), Lokomotiva 4(2).


Hrvatski ženski rukometni derbi pripao je Podravki Vegeti koja je imala bolju obranu, raspoloženije vratarke i efikasniji napad.

- Utakmica je bila borbena od prve minute, želim čestitati igračicama Lokomotive na dobroj igri, također i mojim curama na pobjedi – rekla je Lucija Bešen koja ja obranama u pravim trenucima osigurala bodove Koprivničankama.

U Bepovoj dvorani okupio se lijep broj gledatelja, a prigodne poklone uoči početka utakmice dobile su Podravkine kadetkinje za drugo mjesto osvojeno na državnoj završnici.

Sama utakmica očekivano je bila tvrda, s čvrstim i agresivnim obranama, i do kraja zanimljiva. Gošće su povele s 1:3 u 6. minuti, Podravka se vratila pa golom Vuković preokrenula na 5:4.

U ranoj fazi domaće su ostale bez Eme Guskić koju su zbog ozljede koljena morali iznijeti s terena, dogodilo se to već u 11. minuti, pa je uz Barišić u rotaciju na lijevu vanjsku poziciju ušla Larissa Kalaus.

Prvu obranu vratarki zabilježili smo tek u 14. minuti, bila je to Ivančok koja je svojim obranama u prvom poluvremenu održavala Lokomotivu u igri.

Koprivničanke su dosta toga gradile na igri s pivotom, Stelmah je tu imala važnu ulogu s tri gol i dva izborena sedmerca. Prvi put je Podravka s tri razlike povela u 21. minuti (10:7), Šoštarić je nakon toga pozvao minutu odmora i na odmor se otišlo s neodlučenim rezultatom.

Nastavak su bolje otvorile domaće, koje pogocima Barišić, D. Kalaus i Stelmah odlaze na 15:12. Uslijedio je novi Šoštarićev time-out i novi Lokomotivin povratak u egal, u 41. minuti bilo je 15:15. Nastavila se igra na mahove, pa je Podravka vodila 17:15, Lokomotiva se vratila na 18:18. Gostujući trener Šoštarić u 50. minuti je zbog prigovora zaradio dvije minute isključenja i to na intervenciju delegata Ladića.

Pranjićeva ekipa u 52. minuti ponovno je imala +3, za 22:19 zabila je Šimara nakon velike pogreške Dramac. U 56. minuti pri vodstvu Podravke 23:21 Tucaković je obranila pokušaj Malec, potom važnu obranu iz igre upisuje i Bešen, a u posljednje dvije minute gošće su ušle sa šest igračica nakon isključenja Petike. Pobjedu Podravke potvrdila je Zadravec koja je postavila konačnih 24:21.

Lokomotiva i dalje ima ogromne izglede za osvajanje naslova prvakinja, jer ima dva velika boda prednosti.

- Nama ova utakmica realno nije ništa značila, mi smo već korak do drugog naslova prvakinja u nizu. Htjeli smo pokazati da smo dobra ekipa, mislim da smo pružile dobar otpor i odigrale dobru utakmicu, ali na kraju je par lopti presudilo – izjavila je Tena Petika.

Linker
27. travanj 2024 17:57