ŽELJKO HAJDINJAK Cropix
EUROPSKA LIGA

Podravka poražena u prvoj utakmici četvrtfinala, Ježić briljirala u dresu rumunjske ekipe

Uzvrat je sljedeće nedjelje u Rumunjskoj, a bolje iz ovog susreta plasirat će se na Final Four u Grazu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. ožujak 2024. 18:51

Podravka Vegeta - Dunarea 26:32 (13:21)

Koprivnica, ŠŠD Josip Samaržija – Bepo. Gledatelja 1500. Sutkinje: Marija Ilieva i Silvana Karbeska (Sj. Makedonija). Delegat: Vladimir Jović (BiH)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (1), Bešen (6); Zadravec, Vuković, K. Pandža 3, Popović 1, Ćurić, Franušić, Đelekovčan, L. Kalaus 1, D. Kalaus Žulj, Šenvald 3, Vuljak, Šimara 7, A. Pandža 1, Mamić 10(3). Trener: Ivica Obrvan.

DUNAREA: Serban (3), Trusova (10); Severin, Živković 2, Quintino 3, Ježić 7, Kanaval 3, Munhoz 3, Schmelzer 3, Gomes, Da Silva, Popa 3, Liščević 5, Mohamed, Lupei 1, Gonzales 2. Trener: Jan Leslie Lunda

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Dunarea -

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 min. (L. Kalaus), Dunarea 4 min. (Kanaval, Ježić)


Rukometašice Podravke Vegete poražene su u prvoj utakmici četvrtfinala EHF Europske lige, rumunjska Dunarea Braila ostvarila je u Koprivnici pobjedu rezultatom 26:32.

U prvom poluvremenu gošće su pokazale bolju igru te su već u 7. minuti povele s 1:5, da bi na poluvrijeme otišle s prednošću od 13:21.

Tu je pitanje pobjednika zapravo bilo riješeno, jer teško je bilo očekivati da bi Koprivničanke mogle nadoknaditi taj zaostatak.

U nastavku je Podravka bila znatno agresivnija u obrani, uspjela se vratiti na 22:25 u 47. minuti i 24:27 i 55. minuti, no gošće su sa širim i kvalitetnijim kadrom na kraju slavile s +6 i tako nanijele prvi poraz Koprivničankama na njihovom terenu ove sezone.

Kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić postigla je sedam pogodaka za Dunareu, dok je kod Podravka najefikasnija bila Josipa Mamić s 10 golova.

Uzvrat je sljedeće nedjelje u Rumunjskoj, a Dunarea je ovom pobjedom napravila veliki korak prema plasmanu na Final Four u Grazu.

Treba reći da su hrvatske doprvakinje ove sezone napravile veliki europski rezultat ulaskom u četvrtfinale Europske lige, a ostala im je još i tanka nada za senzacijom u Rumunjskoj...

Linker
05. svibanj 2024 05:58