IVAN BRKIĆ/ŽRK PODRAVKA VEGETA
LIGA PRVAKINJA

Podravka Vegeta izvrsno otvorila novu europsku sezonu, u Koprivnici uvjerljivo svladana Budućnost

Domaće su sjajno odigrale prvi dio u kojem su postigle čak 22 pogotka i stvorile deset razlike viška
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. rujan 2021. 20:34

Podravka Vegeta - Budućnost 29:22

KOPRIVNICA SD Josipa Samaržije. Gledatelja 1.000. Suci: Backović i Palacković (Slovenija)

PODRAVKA VEGETA: Dumanska (9), Tucaković; Zadravec 1, Turk 2, Kalaus 6 (1), Karlovčan 1, Popović 1, Milošević, Milosavljević 6 (3), Mugoša 3, Buljan, Šenvald, Iljina 5, Milić 1, Stelmah 1, Bazaliu 2. Trener Neven Hrupec.

BUDUĆNOST: Babović (6), J. Kadović (2), Marsenić, Ćorović, Mitrović 3 (1), Pletikosić 4 (4), Zrnić, Brnović 5, Bulatović, Maslova 8 (3), Anđušić, N. Kadović, Pavičević 2, Vukčević, Krivokapić. Trener Bojana Popović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 12 minuta (Šenvald 24, Stelmah 33, 37, Bazaliu 42, Milić 46, Kalaus 56), Budućnost 6 minuta (Brnović 10, 39, Bulatović 30)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 (4), Budućnost 11 (8)

Baš kao i lani krenula je Podravka pobjedom u Ligi prvakinja. Žrtva stara - Budućnost, u potpuno mladom izdanju bez kvalitete za ovaj rang natjecanja. Pobjeda je sjajna, ali bildati optimizam na njoj ne treba previše, jer puno je posla pred Hrupecom u periodu koji slijedi. Ne pojačaju li se Podgoričanke, realno, teško će se sastati s nekim bodom ove sezone.

Podravka se postavila kako treba i odlično odgovorila na prvi izazov. Neven Hrupec je pokazao sustav koji je gradio kroz pripremni period. Ova ekipa Podravke ima širinu, poduplana je po pozicijama i bit će jako zanimljivo vidjeti kako će odgovoriti protiv jačih protivnika od Budućnosti protiv kojih će tražiti prolaz u osminu finala.

Hrupec je pokazao 6-0 s Milić kao osnovnom igračicom koja mijenja Kalaus, koju je pomalo štedio, jer još uvijek Milošević nije spremna, a Franušić nije ni bila u sastavu. Uz Milić prvo Stelmah, pa kasnije Šenvald, pa i Popović, to je izgledalo dosta obećavajuće pred Dumanskom, makar se dogodilo ponešto propuha.

image
IVAN BRKIĆ/ŽRK PODRAVKA VEGETA

Podravka pokazala širinu

Napadački se pokazala Iljina koja je i šutom i igrom dobila plus, pojačala ga i u obrani. Znalo se što znače Milosavljević i Kalaus kada ubrzaju loptu.

A onda su krenule zamjene - za Stelmah je došla Šenvald, pa za Iljinu Bazaliju, pa na krila umjesto Mugoše i Turk, Karlovčan i Zadravec. Na taj način je Podravka pokazala širinu, dobro držala ritam i pomalo gradila prednost koja je na kraju prvog dijela iznosila deset golova razlike (22:12). Zabile su 22 komada, što je dobro, ali teško će se ponavljati u sezoni, pa bi bilo dobro pojačati obranu koja je primila 12, a mogla je i manje od Budućnosti kod koje je jedina opasna igračica bila ljevakinja Maslova. No, Hrupec je s ekipom koju ima na dobrom putu i treba se nadati da će ove godine u dvorani Josipa Samaržije biti zanimljivije nego u zadnje vrijeme.

Nakon +10, teško je ostati koncentriran kao u egalu, no Podravki to nije odmoglo da drži prednost. Od novih lica treba svakako pohvaliti Dzianu Iljinu koja je donijela ‘krvi’ i napadački i obrambeno u igru Podravke. Bazaliu će trebati vremena i uigravanja sa ostatkom ekipe da pokaže šutersku kvalitetu. Apsolutni motor i pokretač svega je Lara Kalaus, najveće pojačanje Koprivničanki ove sezone. A drugi dio dokaz koliko je ozbiljnost potrebna da se bude na pravoj razini, jer izgubila ga je Podravka 3 razlike!? Prvi dio zabila je 22 gola, drugi 7!? Recimo, detalji...

Tražim pozitivu

- Tražim pozitivu, ima potencijala, ali i posla pred nama. Sretan sam i ponosan na naš start u Ligi prvakinja s novim sastavom. Prvi dio smo bili dobri, ali su nas isključenja u nastavku uz realizacija usporili na putu do uvjerljivije pobjede. Nastavljamo naš posao i pripremamo se za utakmicu koja nam dolazi u Budimpešti - rekao je trener Podravke Neven Hrupec.

Još su dva susreta Podravkine skupine A igrana u subotu: Borussia - Ferencvaros 25:25 (Grijsells 7/Malenstein 6), Rostov - Brest 26:24 (Frolova 6/Jauković 6). Danas igraju Esbjerg - CSM Bukurešt.

U skupini A Györ - Kristiansand 35:29 (Lukacs 7/Dahl 11, Debelić 4). Danas će igrati Savehof - Krim, Kastamonu -Odense, Metz - CSKA.

Linker
28. travanj 2024 09:10