Koprivnica, 140124.
U dvorani Josip Samarzija - Bepo igra se 2. kolo EHF Europske lige za rukometasice RK Podravka - Nykobing.
Na fotografiji: Slavlje igracica Podravke.

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SLAVLJE HRVATICA

Podravka Vegeta ostvarila značajnu europsku pobjedu: U 2. kolu Europske lige u Koprivnici pao danski Nykobing

Već dugo nismo vidjeli Podravkinu obranu u tako dobrom izdanju kao ove nedjelje protiv četvrtoplasirane ekipe danskog prvenstva
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. siječanj 2024. 17:43

PODRAVKA VEGETA - NYKOBING 25:23 (12:6)

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (2), Galinec, Bešen (8+1); Zadravec, Vuković, K. Pandža 5, Popović, Franušić 2, Đelekovčan, L. Kalaus 1, Šenvald, Vuljak, Barišić 4, Šimara, A. Pandža 5, Mamić 8(3). TRENER: Ivica Obrvan.

NYKOBING: Aurum, Christiansen (4); Jakobsen 1, Högdahl 1, Nielsen, Jorgensen, Skovlund 4, Madsen 2, Ikehara 1, Vestergaard 3(3), Pedersen 4, Obaidli 5, Seeberg, Bardrum, Von Pereira 2, Kristiansen. TRENER: Jakob Larsen.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Nykobing 5(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 min. (Barišić 2+2, Vuković, K. Pandža, Franušić), Nykobing 8 min. (Von Pereira 2+2, Högdahl, Madsen).

IGRAČICA UTAKMICE: Josipa Mamić.


U lijepoj atmosferi solidno ispunjene Bepove dvorane Podravka Vegeta ostvarila je značajnu europsku pobjedu. U 2. kolu Europske lige u Koprivnici je pao danski Nykobing koji nije imao odgovor na perfektnu obrambenu izvedbu hrvatskih doprvakinja. Ovom je pobjedom Podravka ostala u igri za prolaz skupine.

Već dugo nismo vidjeli Podravkinu obranu u tako dobrom izdanju kao ove nedjelje protiv četvrtoplasirane ekipe danskog prvenstva. Ivica Obrvan krenuo je s Barišić i Šenvald u sredini, A. Pandžom i Franušić na halfovima te s krilima Mamić i Vuković.

Kao da su se Koprivničanke ugledale u hrvatske rukometaše; plitko, a opet agresivno, s pravodobnim izlascima na opasnu desnu vanjsku Nykobinga, Šveđanku Högdahl. Sredina je bila zatvorena, isto tako i crta, a ostavljalo se prostora suparničkim krilima.

Čvrsti bedem ispred opet raspoložene Bešen omogućio je Podravki početak iz snova; u 14. minuti Barišić je zabila svoj drugi gol za 5:1, rezultat koji je Jakoba Larsena natjerao na prvi time-out.

U napadu je Josipa Mamić dobila priliku ispred Zadravec te ju je u potpunosti opravdala u prvom dijelu, postigla je nekoliko važnih i lijepih pogodaka.

Od 15. minute uslijedio je mali pad domaćih, Nykobing je koristio svojih pet minuta i u 22. minuti stigao do izjednačenja (5:5). No, nije to dugo trajalo jer je ubrzo krenuo drugi Podravkin val koji je potopio Dankinje na -6 nakon prvih 30 minuta.

I opet je važnu ulogu imala obrana, isto tako i Bešen s par ključnih intervencija, dok su u napadu glavnu riječ preuzele sestre Ana i Katarina Pandža uz pomoć Mamić.

Igračicama Nykobinga skoro ništa nije polazilo za rukom, uspjele su tako prokockati i napad nakon drugog time-outa svog trenera, A. Pandža ukrala je loptu i iz kontre zabila za 12:5. Na odmor je Podravka odnijela +6, velik kapital, no s obzirom na zbivanja u Vacu tjedan ranije nije bilo razloga ni za kakvu euforiju.

Nastavile su Obrvanove igračice jednakim ritmom i u nastavku susreta. Obrana i dalje čvrsta protiv indisponiranih gošći, a u napadu su isporučivale Mamić, Barišić, sestre Pandža, jedan gol zabila je i Franušić. Na novim digitalnim semaforima u 45. minuti pisalo je 18:11 za domaće, a Nykobing nije djelovao kao ekipa koja može do velikog preokreta, ne uz ovako dobru Podravku.

Gošće su u 52. minuti mogle smanjiti na -3, ali nije dala Tucaković koja je na golu zamijenila odličnu Bešen. A. Pandža vratila je na +5 minutu kasnije, no Podravka je u završnici pala, slično kao u Mađarskoj, i Nykobing je tri minute prije kraja smanjio na -2.

Obrvan je pozvao time-out i na gol vratio Bešen, Barišić ne pogađa, a Von Pereira iz gotovo nemoguće situacije poentira za 23:22. Ipak, izdržala je Podravka ovaj put. Junakinja Josipa Mamić u ključnom napadu pogađa za 24:22, Dankinje bacaju loptu u aut, a Katarina Pandža stavlja točku na i golom za 25:22. Završilo je 25:23, veliki i važan trijufm koprivničke ekipe!

Linker
04. svibanj 2024 01:04