ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

‘Podsvjesno igramo s kočnicom, ali valjda ćemo i nju otpustiti!‘ Francuski doprvak novi veliki izazov

Danas u 18.00 u zaostalom susretu iz prvog dijela natjecanja gost PPD Zagreba je Nantes
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. veljača 2021. 11:29

Užurbano se rješavaju zaostaci prvog dijela sezone Lige prvaka, pa će tako u narednih deset dana Zagreb dvaput igrati protiv Nantesa. Danas u Sutinskim Vrelina, a 23. veljače u Francuskoj.
Francuski doprvak u utakmicu ulazi sa 6 bodova na šestom mjestu skupine B, Zagreb je još na nuli i na začelju. Želje su jasne, Nantesove za bodovima, jer je pritisak u borbi za prolaz popustio odlukom EHF-a, a Zagrebova da konačno upiše i prvi bod ove sezone.

Sve bolje igraju zagrebaši, ali bodova nema, čak se može reći da ih je sreća napustila u nekoliko navrata. Ali, to je jednostavno tako i treba biti strpljiv. Bili su jako dobri protiv Barcelone, nesretno su izgubili u Celju, dobili dvije utakmice u SEHA ligi i evidentno je da rastu. Ali, Nantes je izuzetno opasan protivnik, vrhunske kvalitete i danas će to u Vrelima biti još jedno iskušenje za mladu momčad Zagreba.

Nema pritiska

Zagreb će biti jači u odnosu na utakmicu s Barcelonom, jer se nakon ozljede vraća Vlado Matanović kojeg je na desnom krilu odlično zamijenio Paolo Kraljević, što je isto ohrabrenje za Šolu.
- Izvrnuo sam zglob s kojim već imam problema, ali na sreću ništa se ozbiljnije nije dogodilo. Nisam mogao igrati protiv Barce, još malo osjećam bol, ali s bandažom će biti OK - kaže Matanović.

Bodovi u Ligi prvaka još se čekaju?
- I mi jedva čekamo. Nije jednostavna sezona, puno je novih igrača, novi je trener, mijenjanje stila, zahtjeva. Svi smo mi do jučer igrali različito i trebalo je vremena. Sad je počelo sjedati na mjesto. Uz to nam je dobro došlo da smo dobili dvije utakmice u SEHA ligi, pa se diglo samopouzdanje. Mislim da smo momčad koja može osvajati bodove. Fali nam malo sigurnosti, a malo i podsvjesno smo s kočnicom, ali mislim da će i to vrlo skoro doći.

Dobili ste šansu za osminu finala?
- Vidim da se ovi jače bune, ali ako su jači oni će to pokazati. Nije lagano danas u rukometu, tu se ruše sve taktike, novci, papiri. Mi radimo i dižemo se i ako zdravlje ostane kako treba imamo pravo na optimizam. Nema pritiska, ali ništa nije nemoguće.

Bit će teško protiv Nantesa?
- Čeka nas jako teška utakmica, ali mi idemo kao i protiv Barcelone, s istim receptom. Ako budemo igrali brzo i ne razbranimo njihove vratare, imamo velike šanse. Nantes je imao jako turbulentan prvi dio sezone, no pobjedom protiv Aalborga je pokazao svoje stvarne ambicije. Gledali smo ih, analizirali, sličan stil Barci. Kažnjavaju jako. Sve rješavaju kontrom. Dosta su oštri u obrani, izlaze i nije se lako suprotstaviti, moraš biti jako koncentriran i okomit, a to nije lako. No, mi pokazujemo da možemo sve češće, pa sam optimist.

Jedino što vam fali je konstanta, svako malo ste izvan stroja, a bez konstante nema napretka?
- Slažem se, bolje odigrati deset utakmica i zabiti po 4-5 golova, nego jednu 10, a drugu ništa. Realizaciju sam popravio, mislim da sam imao jedan promašaj u zadnje dvije utakmice, sviđa mi se da se od mene traži i da sudjelujem u igri, ne samo da budem realizator. Našao sam se u tome i svjestan sam da moram i obranu popraviti. Nema razloga da ne uspijem - zaključio je Vlado Matanović.

Dobili su Aalborg +9...

Trener PPD Zagreba Vlado Šola od Barce do Nantesa imao je samo tri dana. Kako u tome pripremiti momčad koja nema rutinu, a treninga nema previše?
- Ritam je takav kakav je, treba igračima pokazati ono što su dobro radili, ali i ono što nije bilo dobro. To je jedini put za nas u ovom trenutku. Na Barcelonu treba staviti točku, dolazi nam protivnik koji je Aalborg dobio 9 razlike. Dakle, teško će biti.

Kako protiv Nantesa?
- Da im se suprotstavimo kao i protiv Barcelone. Obrana, tranzicija i napad koji ima protok lopte. Ništa ne možemo obećati, jer Nantes je jako ozbiljna momčad - oprezan je s razlogom Šola.

Linker
25. travanj 2024 15:19