UROS HOCEVAR/KOLEKTIFF Uros Hocevar/Kolektiff
Na pomolu rasplet

Pogledajte najbolji i najlošiji rasplet za Hrvatsku u skupini, evo zašto Kauboji navijaju za Angolu

Čekaju nas Danska i Argentina te Bahrein ili Kongo, drugi krug kreće u četvrtak
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. siječanj 2021. 22:31

Dva putnika iz skupine C za drugi krug natjecanja znaju se. Katar i Hrvatska sigurno idu dalje, samo je pitanje s koje pozicije, odnosno koliko će bodova ponijeti sa sobom, a odgovor će se znati ovisno o ishodu posljednje dvije utakmice. Jasno, prenose se bodovi samo iz utakmica s reprezentacijama koje također idu dalje.

Za Hrvatsku je idealan scenarij pobjeda nad Katarom i pobjeda Angole nad Japanom jer bi to značilo da Angola ide dalje, odnosno da mi nosimo maksimalna 4 boda (iz pobjeda nad Angolom i Katarom) u drugi krug. Zapravo bi tako ispalo da onaj neugodni remi s Japanom kao da se nije ni dogodio jer ne bi imao utjecaj na bodovni saldo.

Također, Hrvatskoj svaka pobjeda bez obzira na ishod Angola - Japan donosi najmanje tri boda, što nije toliko loše.

Najlošiji rasplet je, jasno, poraz od Katara i pobjeda Japana jer nam to garantira tek mršavi bod za drugi krug i puno teži put do mjesta za četvrtfinale.

S obzirom da smo sigurni u prolaz dalje, nije naodmet pogledati i malo dalje, odnosno što nas čeka nakon današnje utakmice s Katarom.

Ulazimo u drugi krug u skupinu II, a tamo dolaze i tri reprezentacije iz skupine D. Znaju se da su dvije sigurno Danska i Argentina, dok će se za treće mjesto u izravnom obračunu boriti Bahrein i Kongo. Favorit je svakako Bahrein...

Prvu utakmicu igramo 21. siječnja (četvrtak), a s koje ćemo pozicije iz naše, uvodne skupine ući u drugi krug ovisi i kakav će nam biti raspored. Budemo li prvi, a budu li i ostale današnje utakmice u skupinama C i D okončane u korist favorita, redoslijed će nam biti Bahrein (četvrtak), Argentina (subota), Danska (ponedjeljak).

Budemo li drugoplasirani, odmah na startu idemo na Dansku, pa onda Bahrein i Argentinu.

Linker
24. travanj 2024 05:47